CCN houdt extra alv rond vertrek voorzitter

Camper Club Nederland (CCN) houdt op zaterdag 15 februari een buitengewone algemene ledenvergadering. Aanleiding is het vertrek van voorzitter Germ Wentink en de gang van zaken rond zijn aftreden.
Ccntr 28Jan2

Leden hebben onlangs een ‘namens vele leden’ ondertekende mail gekregen, waarin hen wordt gevraagd of ze ook van mening zijn dat er een extra algemene ledenvergadering moet komen. Deze is echter verstuurd door de afgetreden voorzitter, zo heeft hij bevestigd.

Onvrede
Vooralsnog is onduidelijk waarom hij geen voorzitter meer is. In de mail geeft Wentink aan dat hij is gestopt uit onvrede met het beleid van de rest van het bestuur, maar desgevraagd zegt hij dat de overige bestuursleden van hem af wilden. Secretaris Dick Thijssen zegt echter dat Wentink gerust tot de eerstvolgende algemene ledenvergadering had kunnen aanblijven. Hij betreurt de gang van zaken, omdat Wentink veel voor de organisatie heeft betekend.

De CCN telt naar schatting 1.300 leden, waarvan een deel ook lid is van de NKC. De NKC streeft naar samenwerking met de kleinere broer, met name als het gaat om het realiseren van camperplaatsen. “En dat blijven we hoe dan ook doen”, zegt NKC-directeur Stan Stolwerk.