Mogelijk nieuwe locatie voor camperplaats in Dokkum

De gemeente Dongeradeel verlengt de proef met gereguleerde overnachtingsplaatsen voor campers aan de Kalkhusplein niet. In plaats daarvan wordt gekeken naar een meer gunstig gelegen locatie.
Dokkum 7Feb1

De evaluatie van de proef moet nog volgen, maar tijdens afgelopen raadsvergadering bleek er maar weinig draagvlak voor verlenging van de proef. De plek zou onder andere niet ideaal gelegen zijn en daardoor niet veel camperaars trekken. “Camperaars staan liever op een plek dicht bij alle toeristische activiteiten”, vertelt beleidsmedewerker Bauke Dijkstra van de gemeente Dongeradeel.

De camperplaatsen zijn destijds beschikbaar gesteld om het wildkamperen terug te dringen. In de laatste raadsvergadering stond de APV op de agenda. Vanwege aanpassingen hiervan is ook de proef met de camperplaatsen sneller ter sprake gekomen.

“We willen nu de mogelijkheden inventariseren voor een camperplaats in de buurt van het centrum van Dokkum. Aangezien we ook de watersporttak beter van dienst willen zijn, wordt gekeken naar een locatie waarbij zowel camperaars als watersportrecreanten worden bediend.”

Camperaars die de gemeente bezoeken, kunnen overigens nog steeds met hun camper overnachten. Zij kunnen terecht op Camping Harddraverspark (sitecode 4842) en op camperplaats Veldzicht in Brantgum (sitecode 15926).