Knoef verruilt camperbouwbedrijf voor camping

Camperbouwer Henk Knoef uit Vorden en zijn vrouw Ina gooien het roer om. Vanaf half december verruilen zij het Gelderse Vorden voor het Oostenrijkse Hirschegg, waar zij een camping gaan runnen.
CP Hirschegge
CP Hirschegge


Onlangs ontvingen de twee NKC-leden een telefoontje van oud-Vordenaren Harry en Bernadette Derksen met de vraag of zij interesse hadden om de camping, die zij tot dusver pachtten en die de Knoefs al een paar maal bezochten, over te nemen. Ze moesten snel beslissen, want er waren al gegadigden. Na kort beraad, stemden ze in.

Het stel speelde al langer met het idee hun heil elders te zoeken. Hoewel Henk Knoef al vijftien jaar een goedlopend bedrijf heeft, rees bij hem de twijfel of hij het inspannende en arbeidsintensieve werk, met geregeld werkweken van zestig uur, nog langer wilde doen. Door het wegvallen van de baan van Ina Knoef en het aanbod van de familie Derksen, werd de vertrekwens ineens een reële optie.

Met het vertrek naar Oostenrijk worden de camperbouwactiviteiten en de verkoop van campers gestaakt. De camperverhuur wordt voortgezet door de twee dochters. “Ze kwamen zelf met het voorstel het verhuurgedeelte over te nemen. We wilden hen absoluut niet belasten met overname van het bedrijf en hielden een dergelijk voorstel dan ook achterwege. Dat dit initiatief vervolgens vanuit hen kwam, vonden wij uiteraard heel erg mooi”, aldus Ina Knoef.

Nog voor de feestdagen verhuizen de Knoefs naar Hirschegg om voorbereidingen te treffen. Per 1 januari 2015 zijn zij officieel gastheer en gastvrouw van Camping Hirschegg. Vanaf dan runnen zij ook een pension met bed & breakfast. Het campinggedeelte biedt plaats aan dertig stacaravans en dertig losse plekken voor campers, caravans en tenten. Voor meer informatie over de camping, zie de website. De locatie staat ook vermeld op Campercontact.nl onder sitecode 29511.