Fotograaf zoekt camperstellen

Hoe hebben mensen hun camper ingericht, is het er een rommeltje of is het netjes? Op wat voor manier hebben ze er hun persoonlijke ruimte van gemaakt? Daar is fotograaf George Maas razend benieuwd naar en daarom is hij een nieuw project gestart: het fotograferen van stellen in hun camper. Hij komt regelmatig op camperplekken in binnen- en buitenland en als hij een camper ziet die hem nieuwsgierig maakt, klopt hij aan met de vraag of hij een foto mag maken. “Op deze manier heb ik al foto’s van 45 campers”, zegt Maas.
009Vincentvandenbergh Brussel

Hij wil er zeker honderd hebben, dus camperaars lopen nog altijd kans dat Maas bij hen aanklopt. Maar camperaars kunnen zich ook bij hem melden, via zijn website. “Het maakt niet uit wat voor camper het is, zelfbouw of een fabriekscamper, nieuw of oud. Ik heb bijvoorbeeld nog geen foto van een camper met een Maserati achterin.”

Hoe hij erop gekomen is om een dergelijke project te starten? “Ik heb zelf een camper en ik vind het echt een heel mooi product. Je neemt je huiskamer overal mee naartoe, naar het strand, de wildernis in, of gewoon naar een camperplek. Overal diezelfde huiskamer, geweldig toch?” Verder heeft hij een fascinatie voor stellen: eerder deed hij een project van stellen die dezelfde kleding dragen en onlangs stond in de Volkskrant een reeks foto’s van stellen met een erg groot verschil in lengte.

De foto’s van stellen in een camper moeten net als bij voorgaande projecten leiden tot een fotoboek.