Verkiezing Kampeerauto van het jaar 2014 van start

De verkiezing Kampeerauto van het jaar 2014 is sinds dinsdag 1 oktober weer van start gegaan. De NKC organiseert deze verkiezing voor de zevende keer.
Kampeerauto Van Het Jaar 2014 13Jan1

Bezoekers van de website Kampeerauto.nl kunnen stemmen op hun favoriete kampeerauto.

Voorgaande jaren stonden de genomineerde modellen op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs en konden bezoekers van de beurs hun stem uitbrengen op hun favoriete kampeerauto. Met het wegvallen van de Kampeer en Caravan Jaarbeurs is er geen evenement meer in Nederland waar de importeurs van campermerken hun nieuwste modellen tentoonstellen. De opzet van de verkiezing is dan ook iets aangepast.

Op de Caravan Salon in Düsseldorf hebben camperspecialisten de nieuwe campermodellen van 2014 beoordeeld. De campers zijn ingedeeld in de vier categorieën: alkoof, buscamper, halfintegraal en integraal. Op basis van de beoordelingen zijn er per categorie drie modellen geselecteerd. Vanaf vandaag tot en met 31 oktober kan er gestemd worden op de genomineerde modellen.

De winnaar en categoriewinnaars worden bepaald door het aantal stemmen op Kampeerauto.nl, in combinatie met de beoordelingen van de camperspecialisten. In december worden de categoriewinnaars bekendgemaakt via de website en Kampeerauto. De winnaar en plaats en datum van de prijsuitreiking worden op een later tijdstip bekendgemaakt.