Camperplaats Dalfsen mogelijk niet meer gratis

Toeristisch ondernemers uit Dalfsen willen de gratis camperplaatsen bij het station exploiteren. Camperaars moeten dan gaan betalen.

Dalfsen Parking Station 25Okt1

De camperplaats, die in mei van dit jaar is geopend, wordt momenteel door de gemeente beheerd. De campingeigenaren uit de omgeving vinden dat zij door de aanwezigheid van de gratis camperplaatsen inkomsten mislopen. Namens de recreatieondernemers in de buurt gaat de Recron nu een voorstel doen aan de gemeente Dalfsen.

Een mogelijke partij die de camperplaatsen wil overnemen is Robbin van den Heuvel, eigenaar van camping Starnbosch. Van den Heuvel heeft eerder dit jaar, in samenwerking met de NKC, zeven camperplaatsen ingericht op zijn camping net ten zuiden van de camperplaats. Er zijn nog geen andere partijen die zich hebben gemeld als exploitant.

De NKC is geen tegenstander van het exploiteren van de camperplaatsen door recreatieondernemers, mits het tarief in verhouding staat tot de geboden voorzieningen. ”Uiteraard hebben wij begrip voor het standpunt van de recreatieondernemers. Niet voor niets heeft de NKC een convenant gesloten met de Recron, waarin staat dat bij ontwikkeling van camperplaatsen eerst de locale recreatieondernemer wordt benaderd. Wil de ondernemer dat niet, dan wordt contact gezocht met de gemeente,” zegt Marretje Jelmersma Manager Marketing & Communicatie bij de NKC.