Lonely Planet: België topbestemming 2014

Reisgidsenuitgeverij Lonely Planet heeft België gekozen als een van de tien topbestemmingen van 2014. Dat blijkt uit de negende editie van de jaarlijkse reisgids Lonely Planet's Best in Travel 2014, die afgelopen week is gepubliceerd. Volgens de gids is 2014 hét jaar is om België te bezoeken, vanwege de herdenking van de Eerste Wereldoorlog.
Antwerpen 4Nov1

Komend jaar is er in het bijzonder veel extra aandacht voor de Westhoek en Ieper, waar bij een imposant monument nog elke dag de Eerste Wereldoorlog wordt herdacht. Ook in steden als Antwerpen, Brussel en Leuven zijn diverse tentoonstellingen en herdenkingsevenementen. In april pakt Studio 100 in Mechelen uit met de spektakelmusical "14-18" over de Eerste Wereldoorlog.

Toerisme Vlaanderen is blij met de keuze van Lonely Planet. ‘Een erkenning van alle inspanningen rond de herdenking van de Eerste Wereldoorlog, in combinatie met de vele toeristische troeven in de Westhoek van België’, aldus de organisatie. In Ieper bevindt zich een goed uitgeruste camperplaats voor Camping Jeugdstadion, zie sitecode 5325 op Campercontact.nl.