‘t Boomgaardje camperplaats van het jaar 2013

Nog maar twee jaar geleden begon de familie Mocking in nauw overleg met de regio Midden van de NKC met het inrichten van camperplaatsen.
Boomgaardje 1 3Jun2

En nu al kon regiovoorzitter Jan Willem Overvliet afreizen naar Wijk bij Duurstede: camping ’t Boomgaardje is uitgeroepen tot Camperplaats van het jaar. Joop en Marijke Mocking en hun zoon Jasper waren opgetogen dat zij nummer een waren geworden.

Tijdens de overhandiging van de oorkonde prees Overvliet de kleinschaligheid en het goede gastheerschap van de familie Mocking. De zelf hier geboren en getogen eigenaar Joop Mocking - “de perenbomen zijn nog door mijn opa geplant!” - zwaaide in zijn dankwoord alle lof toe aan de samenwerking met de middenstand en de restaurants van Wijk bij Duurstede, en aan de gemeente en de VVV. Ook SVR-voorzitter Wim van den Berg was ingenomen met de keuze voor ’t Boomgaardje. “SVR-leden zien campers graag komen. Er stonden maar liefst drie SVR-campings genomineerd”, zegt hij trots.

De familie Mocking is blij met hun onmisbare technische man, Albert Stooker (81), rechts op de foto. Veel voorzieningen op ’t Boomgaardje heeft hij eigenhandig aangelegd. Nou heeft Stooker ook wel iets met campers: “In 1977 heb ik een Mercedes 508 omgebouwd tot camper.”

In de verkiezing voor beste camperplaats eindigde de familie Fonteyn uit Weert op de tweede plaats en camperpark Kuikhorne uit Zwaagwesteinde werd derde. In totaal zijn er 1.400 stemmen uitgebracht.

De NKC houdt de verkiezing Camperplaats van het jaar om de kwaliteit van overnachtingsplaatsen voor kampeerauto’s te bevorderen. Via de NKC-website konden bezoekers kiezen uit twaalf camperplaatsen, in elke Nederlandse provincie een. De twaalf genomineerde plekken zijn de best beoordeelde camperplaatsen op de NKC-website Campercontact.nl.

Meer informatie over de top drie is te vinden op www.campercontact.nl onder respectievelijk de sitecodes 15694, 11732 en 6257. Op deze website staan ruim 14.300 camperlocaties in heel Europa, bijeengebracht door camperaars voor camperaars.