Bürstner komt met extra brede deur

De grootste verrassing van het modeljaar 2014 bij Bürstner is de extra brede instap. In plaats van de gebruikelijke vijftig centimeter, hebben de toegangsdeuren van de Viseo- en de Grand Panoramamodellen een aangename breedte van zeventig centimeter.
Burstner IMG 0819 28Jun1

Verder grijpt de caravan- en camperbouwer uit het Duitse Kehl het 55-jarig bestaan van het bedrijf aan om vier bijzonder compleet uitgeruste 55-modellen op de markt te brengen.

Het gaat om modellen die vallen onder de halfintegraalseries Nexxo en Ixeo. Door veel extra’s die normaal als optie leverbaar zijn in de seriematige productie op te nemen, is de koper voordeliger uit dan bij de aanschaf van een camper met extra’s naar keuze. Het gaat dan om zaken als een luifel, navigatie, een bijrijdersairbag en een koelkast van 160 liter, extra’s die de meeste kopers toch al willen hebben. Het voordeel loopt op tot zevenduizend euro bij de Nexxo en tienduizend bij de Ixeo, beide leverbaar voor rond de zestigduizend euro.

De Nexxo t 685 heeft een queensbed en een aparte doucheruimte, de t 690 biedt twee eenpersoonsbedden en een garage. De Ixeo it 710 G is uitgerust met een dwarsbed achterin, de it 726 G met twee eenpersoonsbedden.

Ook een welkome verrassing is de introductie in 2014 van duurzaam hagelbestendige daken bij alle Bürstner-kampeerauto's, uitgezonderd de buscampers. Daarmee gaat de camperbouwer mee in een trend.