Adria waarschuwt kopers schadecamper

Caravan- en camperbouwer Adria waarschuwt potentiƫle kopers van een caravan of camper: laat je niet verleiden tot de aankoop van een wagen die in februari bij hevige sneeuwval in Sloveniƫ beschadigd is geraakt.
Adria Geplet Carre 4Jul1

Er viel toen in korte tijd bijna een meter sneeuw. Dat was een te grote last voor het dak van een loods waar de fonkelnieuwe voorraad stond te wachten op vertrek naar de dealers. Deels werden de caravans en campers compleet geplet, maar een aantal exemplaren kwam er met lichte beschadigingen vanaf.

Om zijn kosten te beperken, probeert de verzekeraar van Adria deze wagens nu alsnog te verkopen, zo blijkt uit de brief die Adria onlangs heeft rondgestuurd. Met name via de Duitse autosite www.mobile.de zouden de campers worden aangeboden.

De camperbouwer is niet blij met fonkelnieuwe Adria-kneusjes op de markt, ook omdat het de goede naam het bedrijf zou aantasten. Adria laat weten dat het bedrijf niets met de verkoop te maken heeft. De wagens vallen niet onder de garantie van Adria en ook niet onder de Fiat-garantie. De wagens die destijds total loss zijn verklaard, zijn niet geschikt om nog mee te rijden, stelt Adria. De typegoedkeuring zou zijn ingetrokken en het is dealers verboden om reparaties aan deze wagens uit te voeren.