Meer vakantiegangers in Wallonië

Het Belgische Wallonië heeft in de periode van oktober 2012 tot en met september 2013 aanzienlijk meer toeristen ontvangen dan in dezelfde periode een jaar eerder. Het NIPO-NBTC registreerde in totaal ruim 3,8 overnachtingen, een toename van 1,1 miljoen.
Logo Wallonie Definitif 5Dec1

België is al jaren het derde vakantieland voor Nederlanders en geldt als een van de belangrijkste bestemmingen voor een korte vakantie. Vooral de steden in de Belgische Ardennen met cultureel erfgoed zoals Namen, Bergen (Mons) en Doornik (Tournai) zijn populair. De uitbreiding van het netwerk aan fiets- en wandelroutes heeft volgens België-Toerisme bijgedragen aan de toename van het aantal toeristen.

Volgend jaar is Dinant extra aantrekkelijk voor de jazzliefhebbers. Er wordt ruimschoots stilgestaan bij de tweehonderdste geboortedag van Adolphe Sax, uitvinder van de saxofoon en geboren in Dinant. De stad eert de uitvinder met verschillende jazzevenementen. Het Brusselse muziekinstrumentenmuseum zet een muzikaal parcours langs Sax’ leven uit. Verder opent in het voorjaar van 2014 een gloednieuw museum over het Ardennen Offensief in Bastogne.