Natuurkampeerterreinen starten stempelactie

De Stichting Natuurkampeerterreinen start aan het begin van de meivakantie een stempelactie, waarmee bezoekers van de aangesloten terreinen kunnen worden uitgeroepen tot Natuurkampeerder van het Jaar.
Natuurkampeerterreinen 11Apr1

Daarvoor hoeven deze kampeerders maar één ding te doen: heel vaak op natuurkampeerterreinen overnachten en daarbij stempels verzamelen. Wie aan het eind van het jaar het vaakst heeft overnacht op de terreinen en de meeste stempels heeft verzameld, wordt uitgeroepen tot Natuurkampeerder van het Jaar. Voor kinderen tot en met 12 jaar is er de aparte categorie van de Kleine Natuurkampeerder van het Jaar.

Diverse sponsors hebben prijzen beschikbaar gesteld en bovendien worden er prijzen verloot onder kampeerders die minstens tien overnachtingen op hun naam hebben staan. De actie loopt van zaterdag 27 april tot en met zondag 29 oktober. Stempelkaarten zijn verkrijgbaar op de aangesloten terreinen en vanaf 23 april ook te downloaden op de site van de stichting, waar ook de spelregels te vinden zijn. Bij terreinen waar geen beheerder is, wordt de aanwezigheid na afloop van de actie aan de hand van de betaling gecontroleerd.

Met de actie wil de stichting onder de aandacht brengen dat de 136 aangesloten terreinen een grote diversiteit kennen: er zijn landgoedcampings, terreintjes in oeroude bossen, in boomgaarden, in weidse polders en ga zo maar door. Overnachten mag er alleen met een natuurkampeerkaart, die wordt meegeleverd bij het Groene Boek, waarin de terreinen zijn opgenomen.