Camperen in Nederland

Door het coronavirus gelden ook in Nederland nog maatregelen en reisbeperkingen. Wat betekent dat voor camperaars?

Laatste update 9 juni 2020

Met de camper weg

Camperen in Nederland is in alle 25 veiligheidsregio's weer mogelijk wanneer je met eigen sanitair reist. Houd je uiteraard wel aan de richtlijnen van het RIVM en houd afstand wanneer je met de camper op pad gaat. Veiligheidsregio's hebben bevoegdheden om campings en camperplaatsen te sluiten. Een reden tot sluiting kan zijn als er door de locatie onvoldoende maatregelen zijn getroffen om ervoor te zorgen dat gasten 1,5 meter afstand kunnen houden. Sowieso dient het sanitair van alle campings en camperplaatsen in Nederland gesloten te zijn tot 1 juli. Sommige campings bieden privé-sanitair bij hun kampeerplaatsen, deze kunnen wel open. Vanaf 15 juni mogen alle gezamenlijke sanitairgebouwen op campings en camperplaatsen weer open.

Reserveren

Kamperen en camperen in Nederland is populair deze zomer en omdat het wel eens druk kan worden op campings en camperplaatsen is het aan te bevelen om van te voren te reserveren of op z'n minst even te checken of er nog plek is. Dit om te voorkomen dat je voor een volle overnachtingslocatie komt te staan.

Algemeen

- Informatie over het coronavirus en de actuele stand van zaken van het RIVM vind je hier.
- De meest gestelde vragen over het coronavirus beantwoord door de overheid vind je hier.
- Ook heeft de rijksoverheid een publieksinformatienummer 0800 - 1351 geopend waar mensen terecht kunnen met vragen over het coronavirus.