Camperen in het buitenland

Door het coronavirus gelden er in Europa strenge maatregelen en reisbeperkingen. Waar kunnen camperaars nog heen en welke regels gelden er?

Reisadvies

Op dit moment geldt geldt nog voor enkele landen in Europa een geel reisadvies. Een geel advies betekent dat het mogelijk is om naar het land op vakantie te gaan, maar dat er risico's blijven bestaan. Voor veel landen wereldwijd geldt de kleurcode oranje. Dit betekent dat niet-noodzakelijke reizen worden afgeraden en dat (reis)verzekeringen mogelijk niet dekken wanneer je toch op reis naar deze bestemmingen gaat. Dit overheidsadvies staat los van of een land al dan niet zelf besluit de grenzen te openen voor toeristen. 

Regionale uitbraken

Als gevolg van uitbraken kan het reisadvies voor regio's opnieuw worden aangescherpt. Bij grotere uitbraken kan het reisadvies van een heel land weer van ‘geel’ naar ‘oranje’ gaan. Houd daarom het reisadvies goed in gaten. Zowel voor vertrek, als wanneer je op vakantie bent. 

Actuele reisinformatie

Actuele reisinformatie over de verschillende landen vind je op de site van Nederland Wereldwijd. Hier kun je per land de actuele reisinformatie bekijken.