Camperen in coronatijd

Door het coronavirus gelden er overal strenge maatregelen en reisbeperkingen. Waar kunnen camperaars heen en welke regels gelden er?

Laatste update 24 maart 2021

Camperen in Nederland in coronatijd

Met de camper weg

Camperen in Nederland is mogelijk, in die zin dat campings en camperplaatsen open mogen zijn. Daar wordt flink gebruik van gemaakt, terwijl er minder plekken zijn als gevolg van de coronamaatregelen. Daarom is het verstandig vooraf te reserveren. De NKC raadt aan de reisadviezen van de overheid te volgen. "Blijf zoveel mogelijk thuis. Voorkom niet-noodzakelijke reizen. Ga je toch op pad, beperk dan het aantal reisbewegingen en houd je aan de richtlijnen van het RIVM."

De veiligheidsregio's hebben de bevoegdheid om campings en camperplaatsen te sluiten. Een reden tot sluiting kan zijn als een locatie onvoldoende maatregelen heeft getroffen, bijvoorbeeld de waarborging dat gasten 1,5 meter afstand kunnen houden. Daarbij geldt sinds 23 januari 2021 een avondklok in Nederland die tot 30 maart tussen 21.00 uur in de avond en 04.30 uur van kracht is. Vanaf 31 maart gaat de avondklok een uur later in, dus om 22.00 uur.

Algemeen

- Informatie over het coronavirus en de actuele stand van zaken van het RIVM vind je hier.
- De regels en adviezen van de overheid vind je hier.
- Ook heeft de rijksoverheid een publieksinformatienummer 0800 - 1351 waar je terecht kunt met vragen over het coronavirus.

Camperen in het buitenland in coronatijd

Reisadvies

Het kabinet roept iedereen dringend op om de komende maanden niet naar het buitenland te reizen.  Het kabinet wil met het advies voorkomen dat mensen besmettingen mee terugnemen van hun vakantie. Het advies is vooralsnog verlengd tot 15 mei.

Actuele reisinformatie

Actuele reisinformatie over de verschillende landen vind je op de site van Nederland Wereldwijd. Hier kun je per land de actuele reisinformatie bekijken.