Camperen in coronatijd

Vanwege het coronavirus gelden in binnen- en buitenland nog steeds extra maatregelen en reisbeperkingen. Sinds half mei geeft de Nederlandse overheid weer reisadviezen per land af. Waar kunnen camperaars heen en welke regels gelden er?

Laatste update 3 juni 2021

Camperen in Nederland in coronatijd

Met de camper weg

Camperen in Nederland is mogelijk; campings en camperplaatsen zijn open. Daar wordt flink gebruik van gemaakt, terwijl er minder plekken zijn als gevolg van de coronamaatregelen. Daarom is het verstandig - wanneer mogelijk - vooraf te reserveren. De NKC raadt aan de reisadviezen van de overheid geregeld te blijven raadplegen. 

Actuele informatie

- Informatie over het coronavirus en de actuele stand van zaken van het RIVM vind je hier.
- De regels en adviezen van de overheid vind je hier.
- Ook heeft de rijksoverheid een publieksinformatienummer 0800 - 1351 waar je terecht kunt met vragen over het coronavirus.

Camperen in het buitenland in coronatijd

Reisadvies

De Nederlandse overheid geeft weer per land een reisadvies af. De codes geel en groen betekenen dat reizen naar deze landen niet langer wordt afgeraden. Wel kan het zijn dat deze landen zelf extra voorwaarden voor inkomende reizigers stellen. Denk aan registratie, het tonen van een vaccinatiebewijs of een negatieve test en verplichte quarantaine. De reisadviezen kunnen dagelijks wijzigen, dus blijf ze volgen, ook wanneer je al in het buitenland bent.

Ga je naar het buitenland, verdiep je dan van tevoren in de regels van het land van bestemming en/of doorreis. Overtreding van regels en voorschriften kan fikse boetes opleveren.

Actuele reisinformatie

Actuele reisinformatie en -adviezen van de Nederlandse overheid over de verschillende landen vind je op de site van Nederland Wereldwijd. Op dit moment is het Nederlandse reisadvies voor de ons omringende landen nog negatief. Wil je meer gedetailleerde informatie over reizen naar en door Europese landen nalezen, dan is Re-open EU een goede bron. Je kunt ook de app Re-open EU in de App Store of Google Play downloaden voor je smartphone of tablet.

Van de omringende en veel bezochte landen hebben we de toegang tot de belangrijkste informatie voor je op een rijtje gezet. Dit overzicht wordt nog verder uitgebouwd.


Dekking in de NKC Reisverzekering

Meer weten over wat wel en niet gedekt is in de Reisverzekering van NKC?
Dit vind je op de reisverzekering-pagina.
Hier is een overzicht te vinden met de verschillende onderdelen van onze reisverzekering en wat bij welk reisadvies (groen, geel, oranje, rood) wordt vergoed.