Bekijk alle klusvideo’s

Zo kun je een doucheslang vervangen

Je doucheslang of douchekop is verkleurd, gammel of gebarsten. Of de slang is lek of de metalen bescherming zit los en heeft gevaarlijke scherpe randen. Dan is het slim om deze te vervangen en dat is niet zo veel werk. In de kampeerwinkel kan je een losse slang of douchekop kopen. Bij ons zitten slang en douchekop als één geheel aan elkaar vast. Daarom kochten we een complete doucheset om te vervangen. 

Benodigheden

  • Doucheset (slang + douchehandvat)
  • Steeksleutels
  • Doeken 

Omschrijving

Stap 1: Demonteer oude slang

Maak de toegang vrij naar de bevestiging van het uiteinde van de slang. Dit kan onder een paneel zijn of je kan erbij van onderuit het badmeubel. Draai de slang los van de aansluiting op de camper. Dit is vaak de (meng)kraan in je douche. Gebruik een passende steeksleutel en draai de moer linksom los.
Leg zo nodig vooraf wat oude handdoeken onder deze plek omdat de slang kan leeglopen. 

Schroef nu aan de onderkant de wartel los van de doorvoer van de slang dóór het badkamermeubel. Houd de bovenkant vast en draai aan de onderkant de moer geheel los (linksom van onder af gezien). 
Nu kan je het douchehandvat met slang eenvoudig omhoog uit het gat trekken. 

Stap 2: Monteer nieuwe slang

Draai de moer van de rozet van de nieuwe slang los en steek het ondereinde van de slang door het gat naar beneden. Pas op dat de eventuele afdichtingsring op het rozet op zijn plaats blijft. Draai nu de moer vanaf de onderzijde weer op de rozet. Zet hem goed vast, maar draai niets kapot. 

Schroef de slang op het kraanhuis met een passende steeksleutel. Vergeet niet de afdichtring te plaatsen en draai het geheel waterdicht vast. Pas op dat je de plastic materialen niet kapot draait met je gereedschap. 
Test hierna of de slang goed naar onder weg kan zakken door het gat in de rozet. 

Stap 3: Eindcontrole

Laat water uit de douchekop lopen en kijk of er nergens water lekt.  Is alles gelukt? Dan staat niets je meer in de weg om lekker te douchen in je camper. 

Kom je er niet uit?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs campertechniek
via telefoonnummer 033 - 467 70 77. Of vul het contactformulier in.

Andere categorieën