Wegpiraat in de Belgische Ardennen

Door Ton Visser

Camperaar Ton Visser komt tijdens zijn vakantie in de Ardennen de Belgische Max Verstappen tegen. Vrienden worden ze niet...

We rijden dwars door de Belgische Ardennen. Een rustige route met prachtige vergezichten. We stoppen bijtijds en zoeken een camperplaats met ons navigatiesysteem Beppie. Deze naam is van de kleinkinderen, die de vrouwelijke stem onafgebroken imiteerden met: ‘Beppie, hou toch je kleppie’. Mijn vrouw wordt wat melig en leest hardop: “De plaats ligt bij een biermuseum in Rodt Tomberg, alles past bij jou!”

Het blijkt een met grind verhard terrein aan de rand van een bos. De grote skihut heeft een gezellig terras en wordt in de winter door langlaufers gebruikt. Het is op deze zondagmiddag gezellig druk. Families met schommelende kinderen. Wij vinden geen museum, wel een biertap.

Witte BMW 

Tegen de avond sluit het café. De bezoekers inclusief een enige camper vertrekken. In de schemering rijdt onverwacht een witte BMW over het terrein. Allebei hadden wij een flashback van een complete straatrace op een camperplaats in Ierland. Gelukkig gaat het late bezoek lekker slapen, net als wij.

Lefgozer

Voor een ontbijt buiten is het wat aan de frisse kant. We rijden de camper een stukje verderop in het zonnetje. Tijdens het ontbijt doemt uit het niets een witte auto op. Het is dezelfde lefgozer met omgedraaid petje. Ineens gooit hij zijn stuur om en geeft vol gas. Hij maakt een donut die op een circuit een beauty zou zijn, maar pal achter onze camper maakt mijn bewondering toch plaats voor woede.

Wegpiraat In De Belgische Ardennen

Het grind spuit met grote kracht tegen de bumper en lak. Met mijn camera ben ik te laat voor het vastleggen van de Belgische Max Verstappen. Onze held blijft weg. Ik moet het met foto’s van een stofwolk en wat grind doen. De opgeraapte steen blijft ongebruikt.

Dit artikel verscheen in een andere vorm in Kampeerauto nr. 9 2015.