We Vanlife - Bloggend door Europa

Wouter & Elske de Vries (tekst en foto's)

Wouter (24) en Elske (21) de Vries uit Urk zijn in oktober getrouwd en sindsdien op reis met een tot camper omgebouwde voormalige DHL-bus. Ze houden op de website van de NKC een blog bij over hun reisavonturen. Je kunt ze ook volgen via Instagram: @we_vanlife.

Al sinds het begin van onze relatie spookte het idee in ons achterhoofd om samen te reizen. De eerste droom was het ombouwen van een Amerikaanse schoolbus. De droom was nog niet heel serieus, maar we zeiden vaak tegen elkaar: stel dat het mogelijk was… In die tijd werden ook tiny houses populair en dat was de aanleiding om voor het eerst serieus te gaan onderzoeken wat er mogelijk was.

Toen ging het snel. Iets wat heel ver weg leek, kwam dichterbij toen we op Marktplaats voor de lol zochten en voormalig DHL-bussen tegenkwamen. Na een geplande bezichtiging sloeg de vonk over. Om het kort te houden: een aantal weken later waren we trotse bezitters van een kanariegele VW Crafter.

Iets betekenen

De laatste week van oktober zijn we getrouwd en dat was meteen het begin van onze reis. We zijn eerst richting Portugal getrokken om daar te overwinteren. Vervolgens in het plan om richting Italië en Griekenland te reizen, om daarna naar de voormalige Oostbloklanden te gaan.

Mensen vragen of we langere tijd op vakantie gaan. Zo zien wij het niet. We willen onze reis graag een doel geven. Onderweg willen we iets betekenen voor de wereld om ons heen in de vorm van vrijwilligerswerk. We gaan een aantal projecten bezoeken waar we ons voor willen inzetten en we willen vooral proberen om de connectie met mensen te maken.

Natuurlijk gaan we ook genieten van al het moois dat de omgeving ons te bieden heeft. Ook willen we tijd maken om onszelf beter te leren kennen en na te denken over hoe we ons leven invulling willen geven, ook na het reizen.

Webdesign

Reizen is niet gratis. Die vraag krijgen we dan ook vaak: waar doen jullie dit van? We hebben voor onszelf een maandbudget gesteld. Voor het grootste deel afkomstig van spaargeld. Naast ons budget zal Wouter een aantal projecten op het gebied van webdesign blijven onderhouden voor wat extra inkomsten.

We vinden het superleuk om medecamperaars op de hoogte te houden en nodigen iedereen uit om ons te volgen op @we_vanlife en op de website van de NKC.