Momo krijgt pech


- Door Jette & Rick (tekst en foto's)

Rick (29) en Jette (28) hebben hun baan opgezegd om de komende vijf maanden door Europa te reizen met hun brandweerbus Momo. Momo is een Mercedes-Benz 408 uit 1974 die vroeger werd gebruikt door de Duitse vrijwillige brandweer. Van buiten is de bus nog origineel maar van binnen is de bus omgebouwd tot camper.


Na één dag komen we met de brandweerauto aan in Luik. De dynamo van Momo is kapot en omdat het zaterdag is moeten we wachten tot maandag voor een reparatie. Helaas gaat dat ook niet van een leien dakje en kunnen we woensdag pas verder rijden. Vrijdag vertrekt de boot naar Corsica en dus is het nog even spannend of we die wel gaan halen.

Eenmaal op Corsica aangekomen verloopt alles soepel. Klimmen blijkt wel een uitdaging voor Momo. Gelukkig hebben we daar een handige truc voor gevonden. Wil je weten hoe dat werkt? Kijk de video!

Dit bericht is geplaatst in de categorie Reisverhalen met de tags: mercedes, Europa, Momo, brandweerbus.

Reacties


Het zoeken naar de hoogte van een gebied is interessant maar heeft geen enkele invloed op de vraag of je camper deze hoogte kan bereiken. Het rijden met een camper in de bergen hangt niet af van de hoogte maar van de steilte van de weg, de mate waarin de bochten liggen en het terrein. Ik heb gereden in Engeland waar slechts heuvels zijn maar wegen heeft met een steigingspercentage van 18 en meer en bochten die direct gevolgd worden door steiltes. Bij het vertragen bij het naderen van deze bochten en het opnieuw weer versnellen is het soms moeilijk om de steile helling op te komen ondanks dat het gebied zelf niet zo hoog is.
Ik zou liever zien dat er op wegenkaarten de steigings % staan aangegeven indien boven een bepaald %, op sommige michelin kaarten is dat het geval bij doorgaande wegen maar als je een locale weg of in een plaats komt, ben ik vaak onaangenaam verrast door de steilte die niet aangegeven staat, ook niet op borden op de weg zelf. In Engeland vaak bij afdaling wel maar bij opgaande weg niet!