De Zilvervloot - Kilometers bouwmarkt


- Door Tekst en foto's: Rik en Nienke

Rik en Nienke (beiden 27) zijn allebei afgestudeerd in de eerste helft van 2017. Ze leven en reizen momenteel fulltime in hun zelfverbouwde camperbus, met een budget van 1000 euro per maand. In een serie blogs schrijven ze over het leven in hun bus: de zilvervloot.  

Rik en Nienke voor hun camperbus: de zilvervloot


"Zetten jullie een wekker?", "Wat ga je dan de hele dag doen?", "Kunnen jullie wel zo lang met elkaar in zo'n kleine ruimte?", "Waar ga je wonen als je terugkomt?", "Wat ga je doen als het geld op is?"

Tijdens de voorbereiding krijgen we veel vragen, vragen waar wij eerlijk gezegd het antwoord ook niet op weten. Het spontane idee om op reis te gaan ontstond nadat we de bus kochten, in juli  2016. Tijdens een vakantie van twee weken konden we voor even proeven van het camperleven. Zo groeide ons verlangen om er voor langere tijd tussenuit te gaan. Een maand werd een halfjaar, een halfjaar werd...nog langer. Op de vraag wanneer we terugkeren naar Nederland hebben we nog geen antwoord. Alles hangt af van de grootte van ons budget.

Schuren, verven en zagen

Tussen het schrijven van scripties, stage lopen en werken door; schuren, verven en zagen we erop los. Vele kilometers hebben we afgelegd langs bouwmarkten en IKEA-vestigingen voor de juiste kleuren en materialen. Ook de stoffenverkopers op de markt herkennen ons inmiddels en loven ons om onze vastberaden zoektocht naar de juiste stoffering. Want, zeg nou zelf: je wilt toch per se dat ene stofje dat je op Pinterest hebt gezien?

Tijdens het verbouwingsproces hebben we verschillende keuzes gemaakt om geld te besparen. We hebben het geluk dat de bus al een camper is. De kasten en het bed kunnen blijven zitten. Ook hebben we geen nieuw fornuis en koelkast nodig. Wat we wel toevoegen is een extra bank, hierin verstoppen we de huishoudaccu en geluidsinstallatie. De bank en tafel maken we van resthout, dit vind je voor een klein prijsje bij een bouwmarkt. Dit is niet alleen goed voor de portemonnee, ook dragen we een steentje bij aan de duurzaamheid van ons project.

Draagbare buitenkeuken

We kiezen ervoor om geen zonnepanelen en gasinstallatie te monteren. De accu laadt op tijdens het rijden en we nemen geen grote stroom- en gasverbruikers mee op reis. De stroomverbruikers die wel meegaan zijn wat ledverlichting, een kraantje en onze telefoons. We nemen wel een draagbare buitenkeuken en een extra Campinggaz gasfles mee, want buiten koken geeft ons een ultiem gevoel van vrijheid. Uiteraard is het aanschaffen en verbouwen van een bus niet gratis, zeker niet als je hem duurzaam wilt verbouwen. Het is misschien een cliché maar de duurdere materialen zijn vaak wel beter en blijven langer goed. Daarom besparen we niet op het matras, de isolatie en de raamstoffering. Maar met behulp van de naaimachines van onze moeders en de technische kennis van vrienden en vaders krijgt de bus een professionele behandeling zonder kosten.

Spaarvarkens

Omdat we onze spaarvarkens niet helemaal willen omkeren, hebben we een budget vastgesteld van 1000 euro per maand. Met dit budget kunnen we het een jaar volhouden. Fulltime kamperen on a budget, dat wordt voor ons een uitdaging. De bus is klaar, wij zijn klaar, let's go!

Dit bericht is geplaatst in de categorie Reisverhalen met de tags: Buscamper, zelfbouw, De zilvervloot.

Reacties


@Arno @Cees @Agniet&Appie: bedankt voor jullie reacties en leuk dat jullie ons gaan volgen!

@Dory: dankjewel! Wat een geweldig plan! Ons prepensioen bevalt heel in ieder geval heel goed (:

@Ruud&Hennie: dat zou leuk zijn, wij zoeken nu de zon op! Heel veel plezier met jullie reis!

@Marijke, we zijn reeds vertrokken!

@Gerard: ik hoopte al dat je het zou lezen! Dankjewel, toe nu toe bevalt het goed!
Wij hopen dat jullie net zoveel plezier met de zilvervloot mogen beleven als wij dat gehad hebben. Wij wensen jullie nog veel plezier met jullie reis. We gaan jullie volgen
Leuk....ik ga jullie volgen...
Wanneer vertrekken jullie?
Super leuk dat jullie zo, n reis gaan beleven. Wij zijn 63 en 61 jaar, gestopt met werken, alles verkocht en hebben in oktober 2017 een 31 jaar oude camper gekocht, een beetje opgeknapt en zijn nu door europa aan het trekken voor een paar jaar. Misschien komen we jullie wel ergens tegen. Heel veel plezier en als ik jullie zo hoor zal het best wel langer worden als dat jaar. Wij zeggen alleen maar.... Geniet ervan

Groetjes Ruud en Hennie
Prachtig, hele mooie reis gewenst en we volgen jullie met plezier.

Groet, Appie en Agniet
Ga jullie volgen. Wil nl zelf ook onze reiservaringen gaan delen met anderen als wij binnenkort een camper hebben.
Wat stoer om dit te doen en wat een geweldig plan.
Ik vind het een uitdaging en het brengt mij ook op een idee.
Binnenkort ga ik met pensioen en waarom zouden mijn reeds gepensioneerde partner en ik ook niet een paar maanden zoiets kunnen doen?

Veel reisplezier en ik ga jullie zeker volgen.

Groetjes,
Dory
mooi verhaal, heel veel reisplezier. op naar de onbekende horizonten.
"Reizen is het enige wat je koopt waar je rijker van wordt"
Bedankt Jopie en Anke, leuke racties! Top dat jullie ons willen volgen!

Groeten, Rik en Nienke
Wat een geweldige uitdaging ik ga jullie zeker volgen en wens jullie bij deze een fantastisch camperjaar.
Groetjes
Jopie
Beste Rik en Nienke,

Wat een geweldig plan! Ik ga jullie zeker volgen en wens jullie een prachtige en zo lang mogelijke reis. Veel plezier!

Groetjes Anke