De 8 mooiste camperplaatsen van Noord-Friesland

Friesland is een provincie die vooral bekend staat om zijn uitgestrekte wateren en watersportmogelijkheden. Provinciehoofdstad Leeuwarden biedt veel geschiedenis met bezienswaardigheden als het Fries Museum en Natuurmuseum Fryslân. Ook andere steden in Noord-Friesland, zoals havenstad Harlingen en Dokkum, zijn een bezoek waard. Dit zijn 8 camperplaatsen waar je na een dag vol activiteiten heerlijk kunt ontspannen. 

Jachthaven/Camperpark Kuikhorne, De Westereen, Dantumadiel, Friesland 

Deze camperplaats, gelegen vlak bij een jachthaven, heeft meerdere plekken direct aan het water. Het ruime sanitaire gebouw is voorzien van vloerverwarming. Reserveren is op deze locatie niet mogelijk, dus je kunt spontaan langskomen. Bovendien kun je hier ook een sloep huren om van het water te genieten, rustig te vissen of de voorbijvarende bootjes te zien. Deze camperplaats werd Camperlocatie van het jaar 2015. 

Het nummer van Jachthaven/Camperpark Kuikhorne op Campercontact is 6257. 

Yn’t Paradyske, Kollum, Noardeast- Fryslân, Friesland 

Aan de rand van de Noardlike Fryske Wâlden, tussen Kollum en Buitenpost, ligt deze camperplaats. Het Lauwersmeer is in de buurt. Net als het treinstation, wat je de mogelijkheid biedt om de provincie te verkennen. De Botanische Kruidhof ligt op slechts 1,4 kilometer afstand. In de omgeving is ook een openluchtzwembad beschikbaar, en het centrum van Buitenpost bevindt zich op twee kilometer afstand. Kollum vind je op 2,5 kilometer. 

Het nummer van Yn't Paradyske op Campercontact is 63759. 

Jachthaven de Lits, Eastermar, Tytsjerksteradiel, Friesland 

Voor liefhebbers van varen is dit de ideale locatie. De camperplaats bevindt zich namelijk aan open vaarwater, waardoor je prachtige plekken op het water kunt ontdekken. Het Oostermeer is een populaire bestemming in de omgeving. Houd er rekening mee dat het toiletgebouw in de winterperiode gesloten is, maar het centrum van Eastermar bevindt zich op slechts 500 meter afstand. Deze camperplaats biedt ruimte aan 30 campers. 

Het nummer van Jachthaven de Lits op Campercontact is 27874. 

Camperplaats Oer de Wjuk, Ternaard, Noardeast- Fryslân, Friesland 

Deze camperplaats ligt aan de rand van het dorp Ternaard en biedt een sfeervol landelijk uitzicht over de uitgestrekte landerijen. Gelegen aan de Waddenkust, is de stad Dokkum op negen kilometer afstand gemakkelijk bereikbaar. Bijvoorbeeld via een mooie fietstocht. Op deze locatie is ruimte voor maximaal zes campers. 

Het nummer van Camperplaats Oer de Wjuk op Campercontact is 99574. 

Camperplaats Leeuwarden, Friesland 

Gelegen aan het water, is deze camperplaats een perfecte uitvalsbasis voor de Camperelfstedentocht, waarlangs je een schitterende route kunt volgen. Reserveren is op deze locatie niet nodig. Bovendien kun je hier een boot huren, en de bushalte is in de buurt. Op loopafstand vind je een supermarkt, terwijl het stadscentrum van Leeuwarden zich op 4,5 kilometer afstand bevindt. 

Het nummer van Camperplaats Leeuwarden op Campercontact is 54330.

Camperplaats Lekkum, Lekkum, Leeuwarden, Friesland 

Aan de rand van Leeuwarden biedt deze camperplaats je een weids uitzicht over de landerijen. Tegelijkertijd bevind je jezelf op slechts 4 kilometer afstand van het centrum van Leeuwarden. Lekkum, een terpdorp in de gemeente Leeuwarden, nodigt uit tot verkennen met een mooie wandeling. Heb je meer zin in cultuur, dan kun je diverse musea bezoeken in Leeuwarden. 

Het nummer van Camperplaats Lekkum op Campercontact is 63787. 

Camperpark It Tún-hûs, Anjum, Noardeast-Fryslân, Friesland 

Deze rustig gelegen camperplaats is een ideale tussenstop voor een bezoek aan Schiermonnikoog. In de omgeving vind je waterrecreatiemogelijkheden in het Lauwersmeergebied, op slechts twee kilometer afstand. De Waddenzee ligt op drie kilometer, en het centrum van Anjum is op loopafstand bereikbaar vanaf de camperplaats. 

Het nummer van Camperpark It Tún-Hûs op Campercontact is 25991.  

Camperplaats De Brinkhoeve, Wier, Menaldumadeel, Friesland 

Op deze camperplaats zijn verharde plekken beschikbaar in de voortuin. Je hebt de gelegenheid om van ontbijtmogelijkheden te genieten, waardoor je de dag rustig kunt beginnen. In de buurt is een theeschenkerij met een terras te vinden. De Waddenzee ligt op vijf kilometer afstand, en het stadscentrum ligt op loopafstand. 

Het nummer van Camperplaats De Brinkhoeve op Campercontact is 10941.