[Advertorial] Goboony: favo roadtrips


- Door Goboony

Een roadtrip door Europa, daar droomt toch iedere camperaar van? Camperdeelplatform Goboony presenteert twee mooie roadtriproutes.

Route 1 - Van San Sebastian via Madrid naar Córdoba (1200 km)

Spanje is populair onder camperaars en het land is een ideale bestemming voor gezinnen. Logisch! Het is niet alleen het land van de tapas, siësta en flamenco maar ook is het er zowel in het zomer als in het voor- en najaar bijna altijd mooi weer! Rijd vanuit Nederland in een paar dagen naar San Sebastian en start daar met je echte roadtrip.

Parkeer, na deze lange rit, je camper in de buurt van San Sebastian. Een goede camperplaats is Autokarabanak Paseo de Berio. De camperplaats is niet duur en een ideale basis om de stad te verkennen. Je kunt er het gehele jaar terecht, met campers die niet langer zijn dan acht meter. Via een fietspad is het maar vier kilometer naar het centrum van San Sebastian. Een trendy stad waar je flink kunt genieten van de goede Baskische keuken. Ga bijvoorbeeld eten bij La Madame aan de Calle de San Bartolome. Het is verrassend en simpelweg uitstekend. Vooral de steak tartaar is een echte aanrader!

Cross na San Sebastian het binnenland van Spanje door naar Madrid. Nog zo’n mooie stad, die de stempel Boony (favoriet plekje) meer dan verdiend heeft. In Madrid kun je overnachten op camperplaats Parking Valdebernardo. De camperplaats is het gehele jaar open en er is een metrostation op 300 meter afstand. Op 400 meter is een tankstation waar je sani en water mogelijkheden hebt.

In het centrum van Madrid kun je je eigenlijk wel dagen vermaken. Er is veel te doen in de stad. Bezoek de parken Parque del Buen Retiro en Casa de Campo, ga naar musea als Reina Sofia, del Prado en het Koninklijk Paleis of slenter door de hippe wijk Malasana. Ga aan het eind van de dag naar de rooftopbar in Circulo de Bellas artes voor een mooi uitzicht over de stad en de zonsondergang. Eten doe je daarna bij Lateral, ze hebben de beste tapas van de stad op wel drie locaties.


Cordoba is een stad met een interessante geschiedenis, maar wordt minder vaak bezocht dan steden als Malaga en Sevilla. In Cordoba mag je een bezoekjes aan de Mezquita zeker niet overslaan. De Mezquita is zowel een moskee als een kathedraal. Toen Córdoba door de Moren veroverd was, werd de moskee gebouwd. Later werd de moskee omgedoopt tot kathedraal, waarop in het hart van de moskee, ook echt een kathedraal gebouwd is. Dat maakt het super bijzonder om te zien. Ga vroeg in de ochtend en neem een gids, die kan je net iets meer over de geschiedenis vertellen. Houd er in Cordoba rekening mee dat veel bezienswaardigheden dicht zijn op maandag. Mocht je er toch op maandag zijn? Neem dan de tijd om door de Joodse wijk te slenteren. Vergeet ook niet om dan de even te gluren in in van de vele patio’s die Cordoba rijk is. Van 1 tot en met 13 mei is er zelfs het patiofestival. Je zult je ogen uitkijken bij het zien van al die bloemen!

Overnachten in Cordoba doe je bij Parque Centro Historico, dat ongeveer 1 km buiten het centrum ligt. De camperplaats is van alle gemakken voorzien, op stroom na.

Je kunt deze route zo lang maken als je zelf wilt. Heb je alle tijd? Voeg dan op zowel de heen als terugreis ook een wat meer stops toe in Frankrijk. Hetzelfde geldt voor Spanje, tussen San Sebastian en Cordoba liggen nog vele mooie steden. Stop waar jij wil en maak het helemaal jouw route, dat is tenslotte ook wat wij onder vrijheid van een camper verstaan. Houd in Spanje en Frankrijk wel rekening met tolwegen. Met een Bip&Go tolbadge, kun je tegenwoordig in beide landen makkelijk doorrijden en achteraf betalen. Meer informatie over milieuzones kun je hier lezen.

Route 2 - Dwars door Engeland

In Engeland is het heerlijk relaxed toeren door het waanzinnig mooie landschap en over de kronkelende wegen. Tijdens deze reis kom je zowel door levendige steden als door het ruige binnenland.

Voor je camperreis zul je er waarschijnlijk sneller voor kiezen om alleen door het mooie Engelse landschap te reizen. Met haar groene weilanden, die omringd worden door de typische stenen muurtjes en begrazen worden door heel veel schapen, ziet het er uit alsof je door een ansichtkaart rijdt. Bereid je op je reis door Engeland wel even goed voor. Dit overzicht helpt je met je voorbereiding op je reis door Engeland met de camper.

Twee hele mooie wegen zijn de B4632 en de A470. Met de B4632 rijd je dwars door het zojuist beschreven landschap en langs verschillende graafschappen als Somerset en Oxfordshire. De A470 neemt je mee naar Wales en gaat van Conwy naar Portmeiron. Met deze route kom je dwars door Snowdonia National Park. De naam klinkt niet alleen als een sprookje, het landschap is ook echt als uit een sprookje. Hoge bergen, watervallen en kastelen tekenen het landschap. Een plaatje om nooit te vergeten!

Tips

Deze tips voor je roadtrip helpen je om echt goed voorbereid op pad te gaan. Op zowel de blog van Goboony als de blog van NKC vind je nog veel meer tips die je zeker zullen helpen.

Vergeet niet om na te denken over je routeplanning. Doe je het digitaal met je smartphone of een speciale gps voor je camper of neem je old school een wegenkaart of boek mee. Een campingboek kan ook zeker handig zijn. Alle campings staan hierin vermeld en dat maakt zoeken een stuk makkelijker. Actueler is de app Campercontact, daar kun je alle overnachtingsplekken voor camperaars op vinden!

Dit bericht is geplaatst in de categorie Reisverhalen met de tags: Advertorial, Goboony.