Wat als...

Door Martijn Ciere (tekst)

“Goedemorgen”, zegt ze opgewekt, terwijl ik net ben begonnen aan mijn verse bak koffie. Enthousiast steekt ze haar hand toe: “Ik ben de trainee public affairs voor de aankomende zes maanden en ik kom het team versterken.” En gelukkig maar, want die versterking is hard nodig. 

Camperen is hot

Mogelijk dat je het een en ander hebt meegekregen de afgelopen tijd; camperen is ‘hot’. En eerlijk is eerlijk, wie wil er nu niet zo bijstaan als op de foto hieronder? Nieuwe camperplaatsen, verkoopstijgingen, camper(over)gewicht, boze burgermeesters en de ‘Tesla-camper’ zijn enkele voorbeelden van recente nieuwsberichten rondom jouw hobby. Al enkele jaren gaat het goed met camperrecreatie en de NKC. Vorig jaar werd de vraag nog, terecht, gesteld: zijn er grenzen aan de groei? Voorlopig lijkt het er niet op, maar wat als...

Verder kijken dan vandaag

Wij zijn erg geïnteresseerd in die vraag. Wat als diesel niet meer verkrijgbaar is? Wat als de camper onbetaalbaar wordt door overheidsbeleid? En wat als het aantal camperplaatsen onvoldoende wordt?

Als consumentenorganisatie moeten wij ons inzetten voor de continuïteit van het camperen; het camperen voor volgende generaties. Dat betekent proactief inspelen op kansen en bedreigingen voor de ruim 250.000 Nederlandse camperaars.

Maar hoe?

De trainee, de versterking, die gaat ons daarbij helpen. Sinds de komst van deze bestuurskundige en de uitbreiding van mijn functie per 1 juli zijn we druk aan de slag met de oprichting van het NKC-team public affairs. Onder public affairs verstaan we: “Het strategische proces van inspelen op politieke besluitvorming en op veranderingen in de maatschappij en publieke opinie die van invloed zijn op het camperen.”

Deel jouw ervaringen

Concreet kun je van ons verwachten dat we actief aan de slag gaan voor veilig, toegankelijk, vrij en duurzaam camperen. Aan de inhoud hiervan wordt de komende tijd druk gewerkt. Hierbij is jouw input als camperaar van groot belang! Laat ons weten wat je ervaringen zijn, tegen welke problemen je aanloopt of wat jouw zorgen zijn. Je kunt ons bereiken via Twitter (@NKCTweet of @Martijnciere) of via e-mail op [email protected].