Laura & Rick - Tips voor het op de kop tikken van tweedehands camperspullen

Laura & Rick, Simply nomads

Rick (28) en Laura (29) leven dicht bij de natuur en willen haar daarom zo min mogelijk tot last zijn. Zodoende maken ze duurzame keuzes, zowel bij aanpassingen in hun camperbus als tijdens hun trips. Voor de NKC geven ze je iedere drie weken praktische tips. Deze keer over het bemachtigen van de leukste tweedehands camperspullen.

Een duurzaam leven is belangrijk voor ons. Daarom maken wij veel gebruik van gerecyclede materialen, denk aan wc-papier en koffiekopjes. Ook kijken wij altijd of wij kapotte materialen zelf kunnen herstellen voor we iets nieuws kopen. Maar waar wij het meest van genieten, zijn tweedehands spulletjes. Ons huis stond er vol mee, en nu staat onze camper er vol mee. Wij vertellen je in dit artikel over onze tweedehands camperspullen en geven je tips hoe je zelf de leukste items op de kop tikt.

Kleedjes, kussentjes, keukenspullen, mandjes en rekjes. Je kan het zo gek niet bedenken of wij hebben het tweedehands gekocht. Zo duiken wij regelmatig even de kringloop in of bezoeken wij eerst marktplaats voordat we wat nieuws aanschaffen. Op deze manier hopen wij onze voetafdruk klein te houden. Daarnaast krijg je hierdoor een unieke camper vol met bijzondere items.

Kleden en kussentjes

Voor kleden en kussentjes hoef je nooit zo ver te kijken. Ga eens de kringloop in en je vindt vast een lekker kleed voor op je bank. Wij houden wel een beetje van retro, gelukkig zijn er veel mensen die van hun oude gedateerde kussentjes af willen. Natuurlijk wassen we alles grondig voordat het in de camper terecht komt.

Keukenspullen

Potten, pannen, maar vooral bestek kan je heel goed scoren bij de kringloop. Hiervoor hoef je echt geen nieuwe set te kopen bij de Ikea. Vaak liggen er bakken vol en kan je volop combineren. Al houden wij er juist van dat het bestek enorm verschillend is. Zo kregen we laatst een hele bak oud bestek cadeau. Even een keer in de vaatwasser op 90 graden en het kan prima nog een paar jaar mee.

Plantjes en stekjes

Ben je veel in de camper? Dan is het leuk om eens te kijken naar echte plantjes. Vaak worden stekjes gewoon weggeven langs de kant van de weg of je kan leuke plantjes halen bij het plantenasiel. Hier laten mensen hun bijna verwelkte planten achter en deze worden weer helemaal opgelapt door vrijwilligers. Ben je alleen de zomers in de camper dan kan je beter gaan voor de nepvariant van de plant.

Dekbedovertrek

Nog zoiets dat ze bij de kringloop gewoon hebben liggen. Een dekbedovertrek en kussenslopen. Ook hiervoor geldt dat het je camper enorm uniek gaat maken. Soms vind je de leukste overtrekken die je niet snel vindt als je gaat zoeken op het internet. Of je betaalt minimaal het dubbele. Zo scoorden wij een mooi dekbedovertrek met blaadjes erop.

Meer tweedehands camperspullen

Eigenlijk kan je het zo gek niet bedenken of je kan het tweedehands wel vinden. Wij vinden het dan ook een sport om de kringloop in te duiken. Zo vonden we laatst een percolator en deze wilden we al lange tijd hebben. Maar ook kan je altijd reisgidsen, autospullen en leuke versieringen vinden bij de kringloop.

Tips voor het kopen van tweedehands camperspullen

Door je manier van denken te veranderen, zorg je ervoor dat je bewuster omgaat met materialen. Daarom geven wij je nog een aantal tips voor een zo duurzaam mogelijke camper.

Start gelijk bij de aankoop van je camper

Wil jij iets veranderen aan de binnenkant of de buitenkant van je camper? Kijk dan eens wat er te vinden is op een tweedehands website. Zo kan je gehele keukenblokken, wastafels en misschien wel verwarmingen vinden op marktplaats. Zo geef je nooit te veel uit en kan je materialen een tweede leven geven.

Vraag eens rond bij familie en vrienden

Heb je iets nodig, bijvoorbeeld bestek of een dekbedovertrek, vraag dan eens rond bij vrienden en familie. Wellicht hebben ze nog iets bruikbaars in de kast liggen en gebruiken ze het zelf nooit. Zo zorg je ervoor dat er niet onnodig spullen worden geproduceerd. 

Waardeer het, repareer het

Tweedehands betekent eigenlijk een tweede leven. Kijk daarom of jij het zelf kan repareren voordat je iets nieuws koopt. Kan je het niet repareren, dan kan een professional het misschien wel. Kijk daarvoor eens bij een repaircafe bij jou in de buurt.

Rondje kringloop

De beste tip die wij je kunnen geven is: ga een rondje kringlopen. Zo vind je de allerleukste unieke spulletjes voor bodemprijzen. Drink lekker een kopje koffie onderweg en ga lekker ergens lunchen, maak er een dagje uit van.

Benieuwd naar meer?

Vond je dit een interessante blog en ben je benieuwd naar meer? Wij schrijven iedere drie weken een blog voor de NKC over onze duurzame camperreis. Ook kan je ons, de Simply Nomads, volgen op Instagram waar we regelmatig wat delen.