Laura & Rick - Fit blijven in de camper

Rick (28) en Laura (29) leven dicht bij de natuur en willen haar daarom zo min mogelijk tot last zijn. Zodoende maken ze duurzame keuzes, zowel bij aanpassingen in hun camperbus als tijdens hun trips. Voor de NKC geven ze je iedere drie weken praktische tips. Deze keer alles over hoe fit kunt blijven als je met de camper onderweg bent.

Wij sporten regelmatig en proberen tijdens onze reis fit te blijven in de camper. Maar fit op reis hoe doe je het nu precies. En hoe hou je het vol? In deze blog lees je het.

Inmiddels zijn wij meer dan twee jaar veel op reis. Eerst gingen we weg met de rugzak en nu reizen we meer dan anderhalf jaar met de camper. Om dit vol te blijven houden moet je natuurlijk wel een beetje fit blijven. Zo hebben wij onze vaste momenten waarop we sporten. Iedere zaterdagochtend proberen wij een fysiek zware workout te doen. Daarnaast zetten wij dagelijks 10.000 stappen om ook op een andere manier fit te blijven.

Tips om fit op reis te blijven:

Tip 1: Gebruik openbare sportplekken 

Tegenwoordig zie je ze overal: openbare sportplekken. Dit is echt ideaal om fit op reis te blijven. Als jij Google gebruikt kan je precies zien waar er een sportplek zit in de buurt. Vaak staan er dan verschillende apparaten die je kunt gebruiken. Om te werken aan je spieropbouw en aan wat meer kracht in je lichaam. Vaak vind je deze plekken aan het strand, dus vooral wanneer jij naar Spanje of Portugal op reis gaat, zal je deze sportlocaties vaak tegenkomen. Maar ook in Nederland zijn er veel. Zoek eens op calisthenics park.

Tip 2: Haal je dagelijkse stappendoel

Dit is een inkoppertje. Maar lopen is een prachtige manier om fit te blijven. Zo proberen wij dagelijks 10.000 stappen te zetten. Het is bewezen dat wanneer je 10.000 stappen per dag zet, je verminderd kans op hart- en vaatziekten hebt, je minder gestrest bent en je spieren en gewrichten soepel blijven. Je hebt ook apps zoals de a.s.r. Vitality app die je stimuleert te bewegen aan de hand van punten en cadeautjes.

Tip 3: Begin met yoga

Wij zijn graag buiten en met de camper proberen wij de mooiste plekken van onze aardbol te verkennen. Om er meer van te genieten gaan wij er regelmatig eerder uit om yoga te gaan doen op het strand. Het ziet er misschien niet uit alsof je heel actief bezig bent wanneer je aan yoga doet. Maar yoga is wel degelijk enorm goed voor je spieren en gewrichten. Laura is zelf yogadocent en heeft een cursus ontwikkeld voor iedereen die wil beginnen met yoga.

Tip 4: Vergeet vooral de fiets niet

Tijdens een reis met de camper mag een fiets niet ontbreken. Wil je fit op reis blijven, dan heb je een beetje afwisseling nodig. Wanneer je met de camper buiten de stad staat dan kan een fiets natuurlijk ideaal zijn. Met onze vorige camper hadden wij nog geen fietsen mee, maar we zijn blij dat we deze nu wel achterop hebben.  

Tip 5: Maak gebruik van sportapps

Er zijn veel verschillende apps die je kan gebruiken om fit op reis te zijn. Zo kan je gebruik maken van de 7-minute work-out app. Wij sporten vaak met deze app omdat hij korte work-outs heeft. Je kan dan zelf bepalen of je genoeg hebt gehad of nog een workout wilt doen. Ook hebben we een andere leuke manier ontdekt om fit te blijven en dat is door touwtje te springen. Hiervoor gebruiken wij de app Jump Robe Training.

Tip 6: Verken hardlopend de omgeving

Hardlopen is de populairste sport ter wereld. Dit is natuurlijk omdat je alleen hardloopschoenen hoeft aan te trekken en erop uit kan gaan. Maar hoe lekker is het wanneer jij fit op reis door allerlei grote steden kan gaan hardlopen? Of juist het platteland verkent met de benenwagen. Zo staat op onze bucketlist nog om een keer door het Central Park in New York te rennen. Welke stad of plek staat op jouw bucketlist?

Tip 7: Maak een meerdaagse trektocht

Met de camper trek je natuurlijk door de mooiste berggebieden en ontdek je de meest geweldige natuur. Hoe lekker zou het zijn om daar eens een paar dagen door heen te trekken? Rick maakt zelf vaak meerdaagse trektochten en gaat er dan op uit met alleen zijn rugzak. Zo heeft hij een online Hike- & Natuurtraining ontwikkeld voor iedereen die dit ook wil of hiervoor wil trainen. Want wij geloven dat dit de mooiste manier is om fit te blijven tijdens je camperreis.

Meer over duurzaamheid in de camper?

Rick en Laura schrijven regelmatig voor de NKC over duurzaamheid in de camper en een minimalistisch leven. Ze reizen rond met hun camper door heel Europa en willen je hier graag meer over vertellen. Zie ook hun instagramaccount