Kies in 3 stappen de juiste camperverzekering


- Door Marieke Peele

Stel: je wilt een camper aanschaffen. De aanschaf is belangrijk maar daarna ben je er nog niet. De volgende stap is het verzekeren van je camper. Dit is ontzettend belangrijk!


Voordat je de camper ophaalt is het belangrijk om de camper te verzekeren. In dit blog noem ik de drie stappen die je helpen meer overzicht te krijgen voor jouw camperverzekering.

Stap 1 Waarde van de camper 

Aan de telefoon hoor ik vaak dat mensen denken dat het kiezen van een dekking afhankelijk is van de leeftijd van de camper. Bij personenauto’s wordt er inderdaad naar de leeftijd van de auto gekeken, maar bij een camper kijken we naar de waarde van de camper. Voor de camperverzekering heb je 3 verschillende waarden: 

  • Nieuwwaarde, deze mogelijkheid kun je alleen gebruiken als je de eerste eigenaar van de camper bent. 

  • Aankoopwaarde kies je bij aanschaf van een gebruikte camper. 

  • Taxatiewaarde blijkt uit een taxatie van je camper. De taxatiewaarde van de camper staat voor een bepaalde periode vast. Mocht er schade zijn die zorgt voor totaalverlies van de camper, dan krijg je het getaxeerde bedrag uitgekeerd. Bij de NKC staat de taxatiewaarde voor een periode van 5 jaar vast. 


Stap 2 Wat past bij mij? 

Een belangrijke stap. Stel jezelf de vragen: Wat vind ik belangrijk in een verzekering? Welke risico’s kan en wil ik dragen? 

Het beantwoorden van deze vragen brengt je al een stuk verder. Elke dekking heeft een eigen premie. Bij de volgende stap staat meer informatie over de verschillende dekkingen. Zet deze naast elkaar om de verschillen goed te bekijken. Nu je jouw wensen op een rijtje hebt, kun je een premieberekening doen om een idee te krijgen van de premies of vraag een adviseur om advies.  

Stap 3 Verschillende dekkingen

  • WA dekking 
- Deze dekking is verplicht voor elk motorrijtuig. Bij een WA dekking is er alleen dekking voor schade die jij veroorzaakt aan anderen. Je hebt dus sowieso deze dekking nodig. 
  • WA Beperkt casco dekking  
- De belangrijkste zaken zoals ruitbreuk, brand, diefstal en storm aan de eigen camper zijn hierbij verzekerd.  
  • Uitgebreid casco dekking 
- Dit is de meest uitgebreide dekking. Hierbij zijn schades die jij zelf aan de camper toebrengt ook verzekerd. 

Naast deze dekkingen is het natuurlijk ook mogelijk om aanvullende dekkingen af te sluiten: 

  • No-claimbescherming - 
Heb je nog niet voldoende beschikbare schadevrije jaren en is er sprake van een schuldschade, dan is er terugval in de no-claimkorting. Met no-claimbescherming kun je 1 schuldschade claimen zónder terug te vallen in de no-claimkorting. 
  • Schadeverzekering voor inzittenden 
- Bij een ongeval is er een kans dat jij en/of jouw medepassagiers schade oplopen. Dit kan schade zijn aan zaken (kleding/brillen e.d.) maar ook letselschade (verwondingen/blessures e.d.) Met deze aanvullende dekking hebben jij en jouw medepassagiers recht op een uitkering bij beide. 

Wil je meer weten? Hier kun je alles lezen over de dekkingen van de NKC Camperverzekering.

Marieke Peele werkt sinds 2015 bij NKC Verzekeringen. Hier adviseert zij camperaars over alle mogelijkheden van de NKC Verzekeringen. In haar vrije tijd reist ze graag naar zowel de zon als de sneeuw.

Dit bericht is geplaatst in de categorie Campertips met de tags: Camperverzekering.

Reacties


Niet zo best wat ik allemaal lees hier , natuurlijk zijn het altijd de vervelende dingen die men het eerst plaatst.
Maar ik maak me toch wel echt zorgen , een sterretje van steenslag is al een melding , dus 2 sterretjes in 2 jaar , is al een waarschuwing . Kan je dan niet beter dat sterretje laten zitten , en wachten tot de hele ruit moet worden vervangen ?
Blijft 1 melding .
En ik lees ergens dat er een limiet zit op de leeftijd en wanneer men geholpen wordt in het buitenland ??
Dat zal wel een fout zijn denk ik ??

Ruud Hartman
Je krijgt zelfs geen antwoord meer op je vraag.
Geweldig stukje van de Camper club, ik ben alleen het club gevoel kwijt. ik heb een camperverzekering afgesloten bij NKC. Ik ben al jaren zelfstandig ondernemer van een transportbedrijf, ik heb zelf 15 jaar van Kiev to Lissabon gereden.
Met uiteraard kleine schades, ik heb nu 20 jaar een transportbedrijf ik rij Prive met de auto van mijn vrouw, verder alles zakelijk. ik kan dus niet aantonen dat ik jaren schadevrij gereden heb, en de NKC wil ook niet informeren bij onze verzekeringmaatschappij, ik moet het bewijs leveren.... ik denk dat de NKC een te grote organisatie is geworden waar stukje service niet meer geleverd kan worden. Erg jammer dit.
Waarom sluit je een no-claim bescherming af? Na 3 schades wijzigen, op initiatief van NKC, de voorwaarden.
Weg eventuele voordelen van deze bescherming maar wel premie betaald. Kunt u dat eens uitleggen?
Kortom, NKC bepaald wanneer haar voorwaarden worden aangepast zonder daar normen voor te definiëren te verduidelijking voor de klanten?
Premie verhogen en tegelijkertijd ook het eigen risico verdubbelen.. 'nieuwe voorwaarden meneer'
Nieuwe verzekeraar dan maar mevrouw?
Ook ik ben minder blij met de NKC verzekering. De premie is niet alleen aanzienlijk verhoogd maar ook de voorwaarden zijn aangepast.
Bij een al risk verzekering is inmiddels een eigen risico van €1000,- van toepassing. Een verkenning van de markt heeft mij inmiddels geleerd dat er aantrekkelijker alternatieven bestaan.
Ik heb vorig jaar een taxatie laten uitvoeren. Hieruit volgde dat de verzekerde waarde naar beneden kon worden bijgesteld. Dit bleek echter niet van toepassing voor de verzekeringspremie.
. Vervanging van een fietsenrek wat een paar honderd euro duurder was dan het oude was voor NKC wel aanleiding om de premie te verhogen. Na protest werd dit weer terug getrokken. Dit heeft echter wel schade aangebracht in de relatie.
Zoals vanmorgen ook telefonisch met u besproken vinden wij het vervelend dat u de brief als dreigend heeft ervaren.

U ontving het bericht, omdat u in de afgelopen 2 jaar 3 schades indiende. Hierbij is het aantal leidend, niet de omvang van de schademeldingen.

Bij een volgende schade binnen een bepaalde periode kan het zijn dat de voorwaarden voor u wijzigen. Dit zal ook afhankelijk zijn van de omvang en aard van de schade. Hierbij wordt er dus specifiek naar uw situatie gekeken.

De NKC is geen uitzondering bij het verzenden van deze berichten, evenals bij het eventueel vermelden in het centraal informatiesysteem.

Voor vragen kunt u de afdeling verzekeringen bereiken op 033-467 70 80.
Pas op voor de NKC-verzekering. Bezint voor je begint.

Met mijn personenauto rij ik 40 jaar schadevrij. Met mijn camper heb ik 2 kleine schades in 2 jaar tijd gehad. Krijg ik direct een dreigbrief van NKC-verzekeringen.
U heeft de laatste twee jaren 3 schades ingediend. Dat is meer dan gemiddeld. (wat is dan dat gemiddelde? wat is de norm?)
De verzekeraar heeft in dat geval het recht:
- de premie te verhogen;
- de voorwaarden te wijzigen;
- het eigen risico te verhogen;
- de verzekering te beëindigen.
Dit staat in de algemene voorwaarden bij "Begin, bedenktijd en einde van de verzekering".
Melding CIS
Als de verzekeraar dan besluit tot opzegging van uw verzekering (en) worden de opzegging en uw volledige personalia verwerkt in het Centraal Informatiesysteem (CIS) van in Nederland werkzame verzekeringsmaatschappijen.

Zo leuk is de NKC dus niet voor haar leden.