Ik vertrek

Martijn Ciere

Nu doel ik met deze titel niet op het smakelijke televisieprogramma, maar op mijn volgende carrièrestap. Ik vertrek namelijk bij ‘onze club’. Graag blik ik samen met jullie terug op de afgelopen twee jaar en neem ik jullie mee naar enkele persoonlijke hoogtepunten.

Een oproep op LinkedIn doet wonderen zo heb ik ervaren. Zoekend naar een stage voor mijn opleiding verkeer- en vervoerskunde raakte ik via LinkedIn in contact met Marretje Jelmersma, manager Verengingszaken bij ‘een of ander camperclubje’. Ik weet nog dat ik na het eerste contact enigszins sceptisch thuiskwam en lachend aan mijn ouders vertelde dat ik de camperwereld in ging. Toch maakte ik de keuze voor de camperclub; het was tenslotte weer eens wat anders dan het gebruikelijke stageadres.

Van kleine projecten tot baan als beleidsmedewerker

Oké, elke dag retour van Capelle aan den IJssel naar Soesterberg was niet altijd feest (bedankt, NS) maar de gezelligheid op kantoor en de leuke opdracht maakte een hoop goed. In die drie maanden leerde ik de NKC, haar leden en de branche goed kennen. Toen aan mij gevraagd werd of ik wilde blijven plakken kon ik dan ook geen nee zeggen; het is tenslotte altijd vakantie in deze wereld. Wat in eerste instantie begon als het verzorgen van kleine projecten rondom mobiliteit en innovatie leidde vorig jaar tot mijn eerste ‘echte’ baan: beleidsmedewerker belangenbehartiging.

En toen ging het snel: van projectmatig werk naar een heuse strategie voor belangenbehartiging. Deze hebben we (inmiddels een team van twee) mogen pitchen voor de ledenraad en tijdens de seizoensopening dit jaar. Tussentijds zijn we bezig geweest om het netwerk uit te breiden of te verstevigen. Bij het eerste contact moest ik onze club steeds weer ‘uitleggen’, wat we doen en waar we voor staan. NKC is zeker nog niet ingeburgerd in Nederland. Leuk was de verbazing bij het horen van de getallen: 56.000 leden, 131.000 campers in Nederland, een half miljoen Campercontact gebruikers.

Daarnaast hebben we ons voor het eerst bemoeid met de Nederlandse politiek in het kader van de fijnstoftoeslag en door gebruik te maken van consultaties voor nieuwe wetgeving. We stonden naast de minister van Infrastructuur en Waterstaat als één van de ondertekenaars van het ADAS-convenant en zijn sinds kort als partner in crime aangesloten bij de Vereniging Aanpak Tellerfraude (VAT). Via de European Caravan Federation maken we onze belangen op het gebied van de nieuwe rijbewijsrichtlijn kenbaar in Brussel en samen met de Federatie Historische Automobiel- en Motorclubs lobbyen we in Den Haag voor het behoud van ons mobiel erfgoed.

Gemengde gevoelens

Stoppen op je hoogtepunt? Nee, dat zeker niet. Toch ga ik weg met gemengde gevoelens. Enerzijds ben ik blij dat ik een nieuwe uitdaging heb gevonden dicht bij huis en dicht bij mijn opleiding tot Verkeerskundige. Anderzijds voel ik ook dat mijn werk nog lang niet klaar is. Nog zoveel zaken, zoveel uitdagingen en zoveel leuke contacten. Via deze weg wil ik dan ook iedereen waar ik de afgelopen twee jaar mee heb samengewerkt van harte bedanken! Ik wens al mijn collega’s van harte succes en hopelijk kunnen we snel en ‘in het echt’ proosten op deze mooie tijd.

Aan alle camperaars die de laatste maanden in Marokko zaten: dank aan al het leuke en waardevolle contact van de afgelopen periode. Ik ben trots dat wij met ons team wat voor jullie hebben kunnen betekenen in deze lastige en onzekere tijd. 

Het was me een waar genoegen.