Camperen in de sneeuw: tips & tricks

Door NKC advies

Camperen in de winter is geweldig maar vergt andere voorbereidingen dan een campertrip in het voorjaar. Vooral als men gaat wintersporten met de camper. De parasol, het opblaasbadje en slippers kunnen thuisblijven en maken plaats voor snowboots, muts en ski's.

Met deze vijf tips zit jij er lekker warmpjes en veilig bij deze winter.

Tip 1

Neem een (harde) bezem en ladder mee. Zo maak je het een stuk makkelijker om het dak sneeuwvrij te houden.

Tip 2

Tank regelmatig, wacht niet tot de tank bijna leeg is.

Tip 3

Gasverwarming is 's winters in verhouding vaak goedkoper dan elektrische verwarming. Check de tarieven op de camping/camperplaats.

Tip 4

Oefen het omleggen van sneeuwkettingen. Een keer bij daglicht en een keer als het donker is.

Tip 5

Check de ruitenwisserbladen en neem lange ijskrabbers mee.Eentje extra kan geen kwaad, ze breken makkelijk af in de kou.

Sneeuwruimen
Sneeuwruimen is een dagelijkse bezigheid

Sneeuwkettingen

In de volgende video krijg je meer informatie over het gebruik van sneeuwkettingen. Want hoe gebruik je sneeuwkettingen eigenlijk bij de camper? Ga je op wintersport neem dan altijd sneeuwkettingen mee. Op wegen naar skioorden kan het gebruik van sneeuwkettingen verplicht zijn. In deze video zie je hoe je ze bij de camper moet gebruiken.

Rijden met de camper in winterse omstandigheden

Winterse omstandigheden komen niet vaak voor in Nederland. Ze vragen andere vaardigheden en een goede voorbereiding als je van plan bent af te reizen naar de sneeuw. Waar moet je allemaal op letten? In de onderstaande video vertellen we je meer over rijden in winterse omstandigheden.  • Meer tips staan natuurlijk op de website bij advies.