Busleven - Tijd voor kussens

Bobby en Jessica (tekst, video en foto's)

Bobby (24) en Jessica (23) bouwen zonder ervaring, maar mét hulp van uitlegvideo’s op Youtube een busje om tot camper. In dit blog: de kussens.Omdat we geen vast bed hebben gaan de kussens een belangrijke rol spelen. De zithoek bouwen we ’s avonds om tot bed, waardoor onze kussen een soort dubbelleven hebben. Ze moeten lekker genoeg zitten om overdag op te chillen, maar ook goed genoeg liggen om op te slapen. En bij voorkeur zo lekker dat we na drie weken reizen niet naar huis willen omdat we naar een ‘echt’ bed snakken.

Kunnen we het zelf?

In eerste instantie wilden we de kussens zelf maken. Aangezien alles tot dusver is gelukt, leek het ons cool om de hele bus zelf te bouwen. Inclusief kussens. Maar al gauw kwamen we erachter dat het maken van kussens erg specialistisch werk is. We hebben beiden nooit serieus achter de naaimachine gezeten en kussens zijn, vanwege de pasvorm, toch wel een ander verhaal dan bijvoorbeeld gordijnen. Ook bepalen de kussens in zo’n interieur een groot deel van de uitstraling. Het laatste wat we wilden was een bank waar de stof er niet mooi omheen viel.

Eerst zijn we gaan meten. Als je ook maar één keer verkeerd meet, dan zit je met de gebakken peren, dus het bepalen van de juiste maten ging met een vierdubbel-check.

Daarna zijn we gaan informeren bij meerdere stoffeerders. We vergeleken de offertes en zagen best grote verschillen in prijs en mogelijkheden qua stoffen. Uiteindelijk kwamen we uit bij het bedrijf No Fruit vanwege de vele goede recensies. Op de website konden we de kussens alvast digitaal laten maken, met de juiste afmeting, stofkeuze en afwerking. Zo konden we de prijs live zien veranderen en dat helpt bij het kiezen.

We bekeken een aantal stoffen en bestelden daarna wat proeflapjes. De allergrofste stof vonden we te lomp en te aanwezig bij de rest van het interieur. De uiteindelijke doorslag gaf de lap leer die we op de markt hadden gekocht. Het bruine leer wilden we gebruiken als handvatten voor de kastjes. De kleur grijs paste er toch net iets mooier bij. Ook past grijs net iets mooier bij de voorstoelen.

Kussens Vlog2

Al met al was het een makkelijke klus, omdat we het hebben uitbesteed. Daar hebben we zeker geen spijt van, want het liefst doen we dingen zelf, maar soms kun je het beter aan een professional overlaten. Wel is het belangrijk dat je goed bedenkt wat je wil en dit exact uitmeet. Want daar ben je toch volledig zelf verantwoordelijk voor.

Moeilijkheid: 2/5
Kosten: 800 euro