Camperblog: Campertips

Handige campertips


 • America, here we come

  Voor redacteur Agnes Jeurnink staat Amerika weer op het programma komende zomer. In de winter beginnen zij en haar gezin al met voorbereidingen: camper huren, vluchten boeken, hotel boeken en campings reserveren. In dit blog geeft ze hier tips over.

  camper,camperreis,Amerika,USA,campertrip,camper huren,rental 1 Reactie

 • Handige camperhacks voor onderweg

  Omdat ik nu al een tijdje in een camper leef, ben ik handiger geworden in het bedenken van slimmigheidjes en oplossingen voor alledaagse problemen.

  camper,camperreis,Volkswagen,busleven,vanlife,T3,camperhack,hacks 3 Reacties

 • Camper inpakken - wat neem je mee?

  Ik denk dat velen van ons camperaars zich wel iets voor kunnen stellen bij de vraag: wat moet ik nou meenemen en wat kan ik nog meenemen als we met de camper op pad gaan?

  vrijheid,bagage,belading 0 Reacties

 • Busleven - Zelf een zonnepaneel installeren

  Bobby en Jessica (beiden 25) bouwen zonder ervaring, maar mét hulp van uitlegvideo’s op Youtube een busje om tot camper. In dit blog bespreken ze de installatie van een zonnepaneel, en of het de moeite waard was.

  busleven,vanlife,zonnepaneel 3 Reacties

 • Een dag uit het leven van....

  Pech langs de snelweg, camperinbraak en een aanrijding in Frankrijk. Een maandag uit het leven van Marieke Peele, medewerker op de Afdeling Verzekeringen.

  NKC Verzekeringen,camperverzekering,camperschadeservice,NKC,camperinbraak 2 Reacties

 • Koffie zetten in een rijdende camper: mag dat?

  Als we langere tijd achtereen op de snelweg rijden, hebben we soms geen zin om te stoppen voor een vers kopje koffie. Mag ik in dat geval koffie zetten terwijl de camper rijdt?

  camper,koffie,advies 4 Reacties

 • Pech onderweg

  Pech onderweg: wat dan?

  Reizen zonder risico bestaat niet: stranden met de camper door pech of erger kan iedereen overkomen. Goed voorbereid op pad gaan is dan ook meer dan een reisdoel uitzoeken en wat spullen in de camper laden.

  verzekering,pech,alarmcentrale,schade 2 Reacties

 • Oververhitte remmen

  Zo voorkom je oververhitte remmen

  In de bergen rijden is niet zo makkelijk: enge haarspeldbochten en bij het afdalen maak je al snel behoorlijk vaart. Remmen dus. Maar let op, want anders raken ze oververhit.

  Remmen 6 Reacties

 • Tips camper huren

  8 tips voor het huren van een camper

  Een camper huren is de beste manier om het camperen uit te proberen. Maar waar moet je bij een huurcamper op letten? Wij geven 8 tips.

  huurcamper 1 Reactie

 • Gasinstallaties: hoe zit het ook alweer?

  Nog steeds vinden er ongevallen plaats met gasinstallaties in campers. Bij het omgaan met toestellen die gas gebruiken is veiligheid van primair belang.

  gasinstallatie,brand,explosie,gasfles 4 Reacties