Zeven camperplaatsen ideaal voor honden

Als je met een hond in de camper reist, ben je niet altijd overal even welkom. Gelukkig zijn er ook camperplaatsen die juist iets extra’s voor jouw viervoeter doen. Op deze zeven camperlocaties is de hond eregast.

Hondje 2

Nederland:

1. Boerderij de Spijken, Ammerzoden (Gelderland)

Op deze minicamping met 14 ruime plaatsen ben je omringd door groen. Honden mogen aangelijnd bij de camper verblijven en buiten het erf kunnen ze uitgelaten worden. Hier in het land van Maas en Waal zijn eindeloze wandelmogelijkheden om je viervoeter lekker uit te laten waaien.
Op campercontact heeft de camperlocatie sitecode: 63734

2. Boerderijcamping Schrouff, Vijlen (Limburg)

Deze camperlocatie bij een boerderij hebben camperaars ontzettend veel ruimte. De groene plaatsen in het glooiende land zijn zo ruim dat je hond lekker rond de camper kan wandelen, al moet hij wel aan de lijn. Het is namelijk een boerderij en de koeien moeten natuurlijk niet op hol slaan. Buiten de camping sta je al bijna in het Vijlenerbos. De vele landweggetjes en voetpaden bieden je de mogelijkheid tot het maken van uitgebreide wandelingen met je hond.
Op campercontact heeft de camperlocatie sitecode: 52433

3. Camperplaats Het Knooppunt, Nuis (Groningen)

Op Camperplaats Het Knooppunt kunnen twaalf campers terecht op een groot veld. Ook honden zijn van harte welkom op het erf van de familie Roffel. Een wandelroute is zo in elkaar gezet dankzij het knooppuntennetwerk dat letterlijk voor de deur ligt. Zo loop je zo met de hond door het Groningse coulissenlandschap.
Op campercontact heeft de camperlocatie sitecode: 49987

4. Camperpark Dwingelderveld, Wiltzangh (Drenthe)

Camperpark Dwingelderveld ligt in het hart van de natuur, aan de rand van het Nationaal Park Dwingelderveld. In dit natuurgebied vind je maar liefst drie losloopgebieden voor honden, waar jouw viervoeter lekker ongestoord kan ravotten. Eén van de losloopgebieden, Lheederzand, is zelfs 120 hectare groot en onderweg kun je in de hondvriendelijke Bospub terecht voor een hapje en drankje.
Op campercontact heeft de camperlocatie sitecode: 49420

Duitsland:

5. Wohnmobilpark Ostseeblick Walkyrien, Schashagen (Sleeswijk-Holstein)

Tussen deze camperlocatie met dertig plaatsen en de Oostzee liggen alleen wat korenvelden. Zodoende ben je zo met de hond aan het water om eindeloze kustwandelingen te maken. Op de camperplaats zelf is een hondenspeelveld en bij het sanitair een speciale plek waar je jouw hond kunt schoonspoelen.
Op campercontact heeft de camperlocatie sitecode: 11165

6. Höhenblick, Oberbrombach (Rijnland-Palz)

Deze camperplaats kan 75 campers ontvangen, maar deze staan er zelden. Zodoende heb je alle ruimte om er met je hond vakantie te vieren. Natuur is overal rondom de camperplaats te vinden. Een van de grootste natuurparken van Duitsland, Natuurpark Saar-Hunsrück, ligt vlakbij. Hier lopen meer dan dertig wandel- en fietsroutes door uitgestrekte bossen, weiden, open akkers, typische rotspartijen en talrijke beek- en rivierdalen.
Op campercontact heeft de camperlocatie sitecode: 9719

7. Wohnmobilpark Altenmünster, Altenmünster (Beieren)

Bij de camperplaats Altenmünster ligt een omheind hondenspeelveld waar de dieren los mogen ravotten. Rondom de camperplaats liggen veel wandelpaden door bossen en weiden. Als baasjes ook dorstig worden, is een bezoek aan de Altmünster Brauerei een aanrader.
Op campercontact heeft de camperlocatie sitecode: 27607