Maarten & Judith - We wonen in een camper!

Maarten & Judith, JUST.travelwithus

Het avontuur is begonnen! Zo onwerkelijk, we WONEN nu gewoon in onze camper! Zaterdag, 25 april, zijn we zoals gepland vertrokken. Dat is ook eigenlijk het enige wat volgens planning is verlopen, want uiteraard is de reis en de bestemming anders dan we in beginsel voor ogen hadden vanwege de coronasituatie.

Waarom we wel zijn begonnen aan het avontuur? De camper is het enige huis dat we nog hebben. Natuurlijk hadden we weer opzoek kunnen gaan naar een nieuwe tijdelijke noodwoning, maar we besloten dat Freddie de camper een fijne en veilige woonplek voor ons is en dat het heerlijk is om op rustige plekken in Nederland te kunnen staan.

Alles wat je hebt in één camper

Toen we gisteren wegreden in de camper, hebben we ’t samen even uitgeschreeuwd van enthousiasme. Het is zo onwijs raar om te beseffen dat alles wat je hebt in één camper past en dat die camper vanaf nu gewoon ons huis, vervoermiddel en kantoor ineen is. Het inpakken van de camper met onze spullen viel ons trouwens héél erg mee. Alles paste er makkelijk in. Dit kwam waarschijnlijk omdat we al sinds 29 februari ons huis in Rotterdam uitgegaan waren en we sindsdien her en der in vakantiehuisjes zaten. We zeulden dus al twee maanden onze spullen met ons mee en hadden onze spullen dus al teruggebracht tot een aardig minimum. We zijn wel héél benieuwd wat we wegen trouwens, onze camper is leeg iets meer dan 3.000 kg en we mogen natuurlijk maar 3.500 kg wegen. Helaas ging de NKC-weegdag van 11 april niet door vanwege corona, dus we moeten maar even richting een weegbrug gaan binnenkort.

We staan nu op Bospark de Tonnenberg in Speuld op de Veluwe. Vanochtend werden we wakker door het gefluit van de vogeltjes en hebben we meteen een prachtige wandeling over de hei gemaakt. Hier kunnen we wel aan wennen! Het sanitair is gesloten, dus we gebruiken de WC en douche in de camper. Meteen een vuurdoop, haha. Hoe ons dat bevalt horen jullie in de volgende blog, we hebben nu pas één nachtje gehad en we zitten nu nog op onze roze-camper-wolk.

Freddie gepimpt

We willen wel even de restyling van Freddie de camper met jullie delen, want hij is echt prachtig geworden. Toen we Freddie kochten, zeiden we meteen tegen elkaar: het interieur moet anders. Hij zag er piekfijn uit (het is een camper uit 2017), maar het was zo standaard en zo “net niks”. We wilden écht dat het eruit ging zien als ons eigen huisje. We gingen er immers in wonen.

Nu is het wel zo dat wij beiden geen talenten zijn qua klussen en ook niet per se qua styling. Aangezien een vriendin van ons interieurstyliste is, hebben we haar gevraagd de camper te restylen in een 3D-tekening. We wilden nieuwe bekleding, nieuwe gordijnen, de kastjes in andere kleuren en wat leuke accessoires. Ze heeft een prachtige tekening gemaakt, dus op basis daarvan hebben we stoffen uitgezocht bij de stoffeerder en kleuren uitgezocht voor de kastjes. Toen alles klaar was, kwam de styliste nog een keer langs voor wat laatste details en toen was de camper afgelopen week helemaal AF. En we zijn zo blij met het resultaat! De stoffering van stoelen, banken en gordijnen is zo onwijs strak gedaan en zo mooi geworden, en de kastjes, muurtjes, tafels en aanrecht (die we hebben laten wrappen) zijn ook prachtig geworden. We zijn apetrots.

VOOR:

EN NA:

We kunnen het iedereen aanraden om je camper een kleine eigen touch te geven. Gisteren toen we erin trokken, en vanochtend toen we erin wakker werden voelde het al helemaal eigen. Al helemaal als thuis. Het is een feestje om in de camper te zijn.

Nu nog hopen dat we met ons huisje ook snel Europa doorkunnen, dan is het festijn helemaal af ;) Maar tot dat moment houden we ons koest en blijven we lekker in Nederland. Het genieten van het camperavontuur is sowieso al begonnen.

We houden jullie op de hoogte! Blijf ons vooral volgen hier op de website van NKC en als je nog meer wilt zien, volg ons dan ook op Instagram en Youtube 

Groetjes,
Maarten en Judith

@maarten.degroot
@junoordzij
@just_travelwithus

PS: de stoffering van de stoelen, banken en de nieuwe gordijnen zijn uitgevoerd door Daisy Buijs van Buijs Stofferingen. De kastjes, wandjes, tafel en aanrechtblad zijn gewrapt door Reclame Design uit Stolwijk en de styling is gedaan door Captain + Nel