Maarten & Judith - Een update en een afscheid

Maarten & Judith, JUST.travelwithus

Maarten en Judith zijn inmiddels al weer twee maanden de grens over en hebben al weer zo veel prachtige plekken gezien en zoveel mooie momenten meegemaakt, dat willen ze met je delen. Maar ook hebben ze wat minder leuk nieuws...

Allereerst kort de route die we hebben afgelegd. Jullie zijn gebleven bij het punt dat we naar de Saksische Schweiz vertrokken. Daarna zijn wij gegaan naar:

  • Boheems Zwitserland (Jetrichovice) in Tsjechië
  • Mala Skala (Tsjechië)
  • Praag (Tsjechië)
  • Zelezné hory (Tsjechië)
  • Linz (Oostenrijk)
  • Grundlsee (Oostenrijk)
  • Halstatt (Oostenrijk)
  • Söll (Oostenrijk)
  • Seefeld (Oostenrijk)

Gemiddeld hebben we overal zo’n vier a vijf dagen gestaan. In Tsjechië stonden we veelal op (mini)campings, in Oostenrijk hebben we tot nu toe overal vrij gestaan op parkeerplaatsen.

Hoe bevalt het?

Het wonen, reizen en leven in de camper bevalt nog steeds enorm goed. Ons huisje is klein maar fijn, alles werkt naar behoren en we voelen ons enorm vrij. De combinatie van reizen en werken is wel uitdagend merken we. Reizen vergt nou eenmaal af en toe wat energie: je moet nadenken over waar je gaat overnachten, waar je je water gaat lozen, waar je je water gaat vullen enzovoorts. Dat zijn dingen waar je thuis niet over na hoeft te denken. En dan zijn we daarnaast nog volop aan het werk, wat uiteraard ook de nodige energie kost. Dus daarin zijn we wel zoekende geweest de eerste weken. Hoe verdeel je je energie en hoe zorg je ervoor dat je niet continu aan staat? En hoe verdeel je je tijd tussen sightseeing, werken en bijkomen? Allemaal nieuwe uitdagingen. Inmiddels hebben we daar wel een goede balans in gevonden, we zorgen dat we niet continu aan het rijden zijn (dus we staan gemiddeld wel vier a vijf dagen op één plek), in het weekend werken we niet en gaan we lekker de hele dag op pad, en doordeweeks werken we ’s ochtends van 9:00 – 13:00 en gaan we ’s middags óf lekker niksen óf lekker op pad. Dat bevalt goed!

Missen we iets?

Ja! Een tweede cassette! Als je ons dit zes weken geleden had gevraagd hadden we nog gezegd dat we niets misten, maar we staan steeds vaker vrij (op parkeerplaatsen) en we missen daardoor echt een tweede cassette. We moeten soms ergens anders naar het toilet om onze wc niet te vol te laten lopen. Dus zodra we ergens een campingwinkel tegenkomen, kopen we een tweede cassette. Voor de rest zijn we al geroutineerd waterbespaarders geworden. We vullen onze tank eens in de vier á vijf dagen, we douchen allebei dagelijks en dat gaat erg goed. Er zijn hier in Oostenrijk ook wel veel parkeerplaatsen met een wc of kraantje erbij, dus daardoor kunnen we lekker lang vrij staan, ideaal!

Fit blijven

Wij trainen nog steeds vier keer per week voor onze camper met onze dumbbells. Maarten was personal trainer voordat we vertrokken (nu nog steeds, maar dan alleen van Judith ;)) en heeft zelf ebooks gemaakt met workouts die je met één dumbbell kunt doen (die vind je hier). Dus we hebben écht geen excuus om niet te trainen, maar we trainen wel iets minder dan voordat we vertrokken, want we hebben een nieuwe hobby: hiken!

Wij waren van die types die dachten geen wandelschoenen nodig te hebben, omdat we op onze hardloopschoenen toch ook heel ver zouden komen? Totdat we een week lang alleen maar gehiket hadden in de Saksische Schweiz, in Boheems Switzerland in Tsjechië en in Mala Skala (echt allemaal prachtige gebieden trouwens, zo’n aanrader) en we opeens beseften: goede schoenen met goede grip en stevigheid zou wel écht heel fijn zijn! Dus nadat we uit Praag vertrokken, zijn we op weg naar het zuiden allemaal outdoorwinkels afgegaan en hebben we beide een paar goede wandelschoenen aangeschaft.

Dolblij zijn we er mee en inmiddels hebben we er ook met de wandelschoenen alweer prachtige hikes op zitten. De mooiste en langste was een tocht van 25 kilometer door de bergen bij de Grundlsee.

De hike was langer dan we gepland hadden, waardoor we zonder eten nog 15 kilometer hebben moeten lopen (wijze les, haha), en Maarten zelfs een tijdje met Tommie op zijn schouders heeft gelopen, maar het was wel echt adembenemend mooi.

Komende weken

Komende weken zullen we ons richting Slovenië begeven, waarna we door Italië naar Frankrijk zullen rijden. In Frankrijk gaan we een weekje op de camping staan waar de ouders van Judith ook zullen zijn. Daarna rijden we door naar de Algarve in Portugal waar we gaan overwinteren. Hopelijk gooit corona niet al te veel roet door deze planning. Overigens merken we echt, dat in een camper wonen in coronatijden ideaal is. We zitten in onze eigen bubbel en zijn nooit op plekken waar veel andere mensen zijn: ideaal!

Afscheid

Helaas is dit onze laatste blog voor de NKC. We merken dat het ons te veel tijd kost om naast de reis te werken, onze verhalen te delen op onze eigen kanalen en dan ook ons verhaal hier nog te delen. We blijven dus absoluut te volgen! Maar dan op onze eigen kanalen:

Youtube: JUST.travelwithus (elke zondagochtend een nieuwe vlog)
Instagram: @just_travelwithus, @maarten.degroot en @junoordzij
Polarsteps: JUST.travelwithus

Heel veel liefs,

Maarten, Judith en Tommie