Lisa & Erik - Tijd om het Turkse binnenland te verkennen

Dertigers Lisa en Erik reizen met hun buscamper Fred naar Japan. Voor de NKC schrijven ze iedere drie weken een blog over alle avonturen onderweg. Na de garagetour die hen de vorige keer langs de kustlijn van het gastvrije Turkije voerde, trekken zij in deze blog het Turkse binnenland in.

Peer Sharon Hamza Lisa Erik Fred Pamukkale

Nu Fred weer helemaal up en running is na zijn garagebezoek, kunnen we onze reis vervolgen. Inmiddels zijn we reuzebenieuwd geworden naar het binnenland van Turkije en kunnen we niet wachten om wakker te worden tussen de luchtballonnen in Cappadocia. Deze week nemen we je mee naar deze en vele andere highlights.

Afscheid van de kust
Voor dat het zover is en we samen met onze reismaatjes Peer en Sharon het binnenland van Turkije in trekken, hebben we nog één stop aan de prachtige Turkse kust. In Fethiye woont namelijk Dogancan, die we een paar weken eerder hebben ontmoet op een vrijgezellenfeest in Turkije. Hij wil ons graag de regio laten zien. En hoe! We genieten nog een paar laatste dagen van het heerlijke weer, de strakblauwe lucht en rustige zee. Waarbij Erik en Peer ook nog eens worden meegenomen om op tonijn te gaan vissen. Helaas, geen verse vis voor het diner, maar zeker een mooi avontuur.

Het binnenland in

Zodra we koers willen zetten naar het binnenland start Fred niet meer. Dat is gek. De startkabels hebben geen effect dus bellen we met de ANWB Pechhulp, maar omdat we inmiddels niet meer in het Europese deel van Turkije zitten kunnen zij ons niet helpen. Het volgende belletje gaat daarom richting Dogancan, die ons gelukkig wél kan helpen en op zijn beurt een bevriende monteur belt. Ondanks dat het zondag is, komt de monteur vrij snel met een aantal vrienden aangereden. Nadat ze eerst een paar biertjes hebben gedronken is Fred aan de beurt. Na wat kritische blikken en corrigerende tikken tegen de startaccu, is Fred weer gereed. Gelukkig rijdt Fred de volgende dag als een zonnetje en genieten we van de prachtige bergpassen die ons van de kust naar het binnenland brengen. Wat een uitzicht!

Magisch wakker worden
Onze eerste stop is Pamukkale. Deze plek staat bekend om de kalkterrassen die je ook in de verte al ziet liggen. Het geeft een heel bijzonder effect om zoveel ‘wit’ te zien op de berg, het lijkt wel sneeuw! We parkeren Fred en Hamza op een prachtige plek tegenover Pamukkale, zodat we mooi uitzicht hebben op de terrassen. We hebben gelezen dat ook hier ’s ochtends luchtballonnen vertrekken en we er vanaf deze plek perfect zicht op hebben. Op tijd naar bed dus, zodat we morgenochtend kunnen genieten van dit spektakel. En ja hoor! We hebben geluk. Om 06.30 uur zien we vanuit ons bed, via de achterdeuren de eerste ballonnen opstijgen. Voor ons een teken om uit bed te springen en gebruik te maken van ons dakterras: die hebben we natuurlijk niet voor niks! Het is echt een magisch gezicht en we zijn er allevier zowel hyper als stil van… Na een uur zijn de ballonnen verdwenen en rijden we naar Pamukkale om daar ook zelf nog te genieten van de prachtige kalkterrassen.

Saldo Gölü’: de Malediven van Turkije
Onze volgende bestemming is een heel bijzondere. Het wordt ook wel de Malediven van Turkije genoemd. Zodra we aankomen bij ‘Salda Gölü’ begrijpen we direct waarom, het doet haast pijn aan je ogen. Wat is het water hier blauw en wat is het zand wit! Op internet lezen we dat dit komt door de hoeveelheid magnesium. Een prachtig gezicht en dan hebben we ook nog eens stralend weer.

Nog meer highlights
We hebben deze week een hoop highlights achter elkaar op de planning staan, dus we rijden na een nachtje slapen weer door. Althans, als Fred wil starten. Met behulp van startkabels krijgen we Fed weer aan de praat en worden we verwezen naar de dichtstbijzijnde garage. Ook daar worden we hartelijk ontvangen met Cay en binnen no-time is Fred voorzien van een nieuwe startaccu. Door naar Tüz Gölü!

Zoutmeer van Turkije
Voordat we ons verdiepten in de highlights van Turkije, wisten wij niet dat het land zo veelzijdig was. Nooit geweten dat er een zoutmeer in Turkije ligt. Vandaag zien we het met eigen ogen. Wat ontzettend bijzonder om hier met onze busjes te zijn! We zijn helemaal alleen, het meer ligt er prachtig bij en we worden getrakteerd op een adembenemende zonsondergang. We moeten onszelf af en toe echt even knijpen. Wat een droom!

CAPPADOCIA!
Heel wat kilometers verder zijn we er, hier hebben we zo lang naar uit gekeken: Cappadocia! Deze prachtige plek staat vooral bekend om de luchtballonnen, maar de natuur hier is ook ongekend mooi. De vallei zit vol met grotten, waar vroeger ook mensen in woonden. Het landschap lijkt wel uit een sprookje te komen. We hebben een hele toffe overnachtingsplek gevonden en we staan hier dan een paar dagen. Twee keer staan we ’s ochtends vroeg op om vanuit de bus te genieten van het luchtballonnen spektakel, maar de laatste ochtend zijn we dan eindelijk zelf aan de beurt om de lucht in te gaan. Wat een bijzondere en te gekke ervaring. We zijn er eigenlijk echt stil van, zeker met de zonsopgang erbij… Wauw wauw wauw!

De volgende keer

Na Cappadocia is het tijd om verder het binnenland in te rijden en de toeristische hotspots achter ons te laten. We maken kennis met Hasan en Ali, die ons uitnodigen voor iets heel bijzonders. Wat dat is, lees je volgende keer!

Wil je meer weten over onze reis?

Volg ons ook via Instagram en Reisstel.nl