Inpaktips met kinderen in de camper

Maarten & Geeske

De Utrechtse Geeske (37), Maarten (34), Fien (4) & Jip (2) trekken al een tijdje door Europa. Ze verkochten huis en haard om een jaar lang te gaan genieten van het buitenleven, de kinderen in de natuur te laten opgroeien en veel samen te zijn. De komende tijd nemen ze jullie graag mee onderweg. Deze keer vertellen ze wat er allemaal niet mag ontbreken in de camper.

 

Ook al is de natuur een grote ontdekkingstocht voor Fien en Jip, we zijn niet altijd buiten en ook staan we niet altijd op mooie plekjes. In deze blog daarom meer over ons speelgoed voor onderweg en praktische zaken voor als je gaat reizen met kinderen in een camper.

Wat gaat er mee?

Kinderen hebben een grote fantasie, zeker onze Fien en Jip. Alles wat ze meemaken, zien en beleven, komt weer terug in hun eigen speelmomenten. Met een mand duplo en playmobil maak je ze het meest blij. Elke dag weer en het verveelt nooit. Alle poppetjes hebben een naam van vrienden die ze onderweg gemaakt hebben en de verhalen die ze verzinnen worden met de week fantasierijker.

 

Fien en Geeske hebben hun eigen knutselkoffers. Onderweg maken ze allerlei creatieve dingetjes. Vooral tijdens de momenten dat Jip overdag slaapt. En ook samen met Jip tekenen, schilderen, vouwen en plakken we wat af. Verder hebben we voor de afwisseling wat puzzels, memory, spelletjes, krijtbord, kralen en ook stoepkrijt voor buiten en veel leesboeken.

 

Buitenspeelgoed in de garage

En dan onze garage: deze zit vol met buitenspeelgoed. De twee fietsen en de poppenbuggy blijven favoriet. Een step wordt weinig gebruikt, vooral omdat we voornamelijk op zand, gras of grind staan. Verder een beetje strandspeelgoed en ballen. Vergeet ook vooral niet de leuke dingen om jezelf bezig te houden. Een grote familiehangmat, draagzak voor wandelingen, voldoende touwen, klimtouw, katrol, houten ringen en spanbanden om in bomen allerlei leuke dingen te maken.

 

Maar ook kan je van een plank, tak of buis een schommel fabriceren of maak je met een driepoot en grillrooster een barbecue boven je kampvuur. Neem dekens mee voor een hut en voldoende knuffels die ook buiten mogen komen. En niet voor alles heb je plek, we wilden graag een opblaasbare sup mee, maar die zijn helaas erg groot.

 

Fietskar favoriet

Met stip op één staat onze Thule fietskar. We fietsen graag door steden, dorpjes en door de natuur. Wanneer we willen wandelen bouwen we hem simpel om tot buggy waar Fien & Jip beiden in kunnen. Zo kunnen we fijne wandelingen maken en hoeven we niet altijd te rijden, ook voor boodschappen gaan we graag op de fiets. 

 

Bluetooth boxje erin met een luisterverhaal en ze genieten volop. Tijdens de lockdown was de kar voor boodschappen ook erg handig, er past een volle winkelwagen in! Daarnaast is ons Stokke opvouwbaar badje ook ideaal. De eerste negen maanden pasten ze er nog samen in, lekker buiten spelen met water en nog schoon worden ook. Ze zullen het nooit vergeten, een jaar lang alleen maar buiten in bad.

 

Garagebezoek als avontuur

En dan de camper zelf. Je hebt zoveel om over na te denken en ontelbaar veel keuzes en adviezen. Wat is wel en niet handig en wat kan je ook wat betreft gewicht allemaal meenemen? Onze Hymer S650 uit ’81 is een klassieker, maar gelukkig van binnen wel volledig gemoderniseerd. Heb je technische vragen voor het reizen met kinderen? Stel ze ons gerust via Instagram. Wij zijn vooral erg blij met onze lithium accu, buitendouche, twee koelkasten (compressor & absorptie) en om te bouwen treinzitje voor een heerlijke speelhoek.

 

O ja, ook wij staan frequent bij garages, maar het komt steeds weer goed. En voor kinderen is de garage ook een avontuur. Met de camper op de brug, medewerkers die een high-five geven, en ondertussen schalt ‘Kinderen voor Kinderen’ of een verhaal van Pluk van de Petteflet door de garage.

Veel liefs,

Maarten & Geeske