Hannahs Hymer – Om ultiem te genieten hoef je niet ver te reizen

Door Hannah König (tekst en foto's)

Hannah (35) werd verliefd op een Hymer uit 1983 en gaat daar nu regelmatig mee op stap. In dit weblog schrijft ze over de avonturen die zij en haar gezin beleven tijdens het reizen met de camper.  

Het mooie aan een camper vind ik dat je er ieder moment mee kan vertrekken. Lang weekend vrij? Goed weer op komst? Meivakantie? Off we go! Deze meivakantie stonden we op een boerencamping aan het Henschotermeer. Dit deden we gedeeltelijk zonder man - benieuwd hoe wij campermeisjes het ervan af brachten?

We gaan lekker weg

Onze kinderen hadden de afgelopen weken twee weken vrij en wat was het een verademing om op de zaterdag dat de vakantie begonnen was te besluiten: we gaan lekker weg! Dat met Pasen alle campings in Nederland volgeboekt zijn bleek gelukkig een broodje aap; op de tweede camping die ik belde waren we van harte welkom. We belden de geitenboer, haalden onze grote vriend op uit de stalling en reden door een truckcarwash waar zeven knaapjes met puistjes elkaar natspoten en onze camper borstelden met bezems en veel water en zeep. Een dikke aanrader als je niet de mogelijkheid hebt om je camper voor de deur te wassen: plezier gegarandeerd en onze camper kwam er brandschoon uit.

Traditioneel

De eerste dag en nacht op de camping waren we met zijn allen, maar de dinsdag na Pasen zou Jannes weer gaan werken. Nu schreef ik al eerder dat onze rolverdeling vrij traditioneel is. Hij is de man die zich bemoeit met het opladen van de accu, zich druk maakt over de plek waar hij vuil water kan lozen en de weersvoorspellingen voortdurend in de gaten houdt. Ik ben degene die kleding uitzoekt voor de kinderen, bikini’s, badhanddoeken, boeken en witte wijn inpakt en vriendinnen vraagt om langs te komen.

Bij aankomst op de camping was er een klein probleem met de stroom. Haspels, snoeren, veel heen en weer lopen en veel contact met een boerenzoon. Ik bemoei me niet met de situatie en houd me bezig met het insmeren van mijn dochters met zonnebrand, tafels en stoelen uitklappen en fruit snijden. Als we eindelijk stroom hebben maken we koffie en genieten we van het absolute niets. De zon schijnt, de kinderen spelen en onze laptops blijven vandaag dichtgeklapt. Heerlijk!

"Weet je eigenlijk wel hoe je het cassettetoilet moet legen?"

“Liefje, weet jij eigenlijk wel hoe je het cassettetoilet moet legen?” vraagt Jannes me. Het is voor hem tijd om weer te vertrekken, de meisjes en ik blijven nog een klein weekje. “Daar heb ik nog geen moment aan gedacht” antwoord ik, “maar laat het me zien.” Als ik zo graag een zelfstandige campergirl wil zijn, dan is het natuurlijk wel belangrijk dat ik net even iets meer weet dan hoe je de ruime rondzit omtovert in een master bedroom. Naast het reinigen van het toilet krijg ik een college in het in- en uitvouwen van de luifel en het inpakken van het luik. “Dat heet de berging, Hannah!” Dat komt namelijk nogal nauw en de tafel, klapstoelen, en plastic krat passen er maar op één manier in.

Plaatje Toch

De camper kan ik verplaatsen

Mocht je ooit op een camping vijf stoelen, een tafel en een blauwe plastic krat zien staan, dan lukte het mij waarschijnlijk niet om de berging op de juiste manier in te pakken. Maar de camper zelf, die kan ik verplaatsen; ook zonder man! En ook het overnachten in de camper samen met de kinderen is ons gelukt. Maar wat waren we blij toen Jannes ’s avonds na zijn werk besloot gezellig bij ons langs te komen. Hij had taartjes meegenomen en terwijl de peuter heerlijk sliep in het hefbed in de cabine, dronken we koffie en limonade onder de luifel en vertelden we hem dat we hem gemist hadden. En vlak voordat hij naar huis ging, kon hij het niet laten om het cassettetoilet voor ons te legen.

Wil je ons volgen op Instagram? Klik hier!