Een klererondje met de camper

Door Anna Wolving (tekst)

Wat ben ik een gelukkig mens met een man die echt iets van vrouwen begrijpt, al heeft het wel een aanzienlijk aantal jaren gekost voor het zover was. Hij begrijpt namelijk dat veel vrouwen, niet allemaal, heel gelukkig kunnen worden als ze een kledingzaak binnengaan. En nu bedoel ik niet zomaar een kledingzaak in eigen dorp of stad, maar een echte grote zaak met heel, heel veel keus en dan ook nog het liefst voor een heel plezierig prijsje, van hoogwaardige kwaliteit. Dus eigenlijk een schaap met minimaal vijf poten! Wij hebben dat gevonden en we hebben er ook een evenwicht in gevonden, want het is wel bekend dat de meeste mannen niet staan te trappelen van ongeduld om een "klere" zaak binnen te gaan.

Op stap

Wij doen dat zo, we maken een rondje met de camper en laten ons leiden door de Schnäppchenführer van de Oosterburen. Daar kent men het begrip Fabrikverkauf; megagrote kledingzaken van gerenommeerde merken. Dikwijls voorzien van een gezellig restaurantje en natuurlijk een camperplaats in de nabije omgeving én dikwijls niet zo duur of zelfs gratis.
 

Reizen

Het gaat perfect; manlief "laat mij uit", zoals hij zelf altijd zegt en daar komt bij dat hij met plezier achter het stuur van de camper gaat zitten en och, in die kledingzaak vermaakt hij zich prima, daar is nog wel eens wat te beleven. Wij zijn niet de enigen die er met de camper naar toe gaan, ook niet de enige Nederlanders, al zijn we beperkt in aantal.

De adviserende echtgenoot

De meeste vrouwen gaan er wel alleen naar toe. Misschien hebben zij niet zo'n begripvolle man? En kijk, dan komt het, die dames die alleen zijn willen ook wel graag weten of die broek van achteren echt wel mooi aansluit of dat het jasje niet te nauw is en adviserende verkoopsters zijn in dit soort zaken maar summier te vinden. Wat is het dan prettig dat daar toch een man op een bankje zit (al is hij dan verdiept in zijn telefoon), die met alle plezier even wil kijken of alles wel goed op zijn plaats zit. Wat een dankbaarheid valt hem ten deel! Soms moet ik hem wel eens tot de orde roepen en zeggen: hé, ik ben er ook nog, kijk ook even naar mij, is dat shirt niet te nauw? Staat die kleur mij wel?

Samen de dag doornemen

Ja, en dan zitten we 's avonds gezellig in de camper na te genieten van de aankopen. Mijmerend bij een kaarsje en een glaasje wijn, zielstevreden dat we niet teveel geld aan kleren hebben uitgegeven, hoewel de inhoud van de kleerkast toch wel enigszins uitgebreid werd. De diesel zullen we in dit geval maar niet rekenen, want we wilden immers toch graag met de camper op pad! Bovendien is bekend dat camperaars best wel één en ander besteden tijdens hun campertrip.

Nieuwe ontwikkelingen

Maar dan, zo tegen de tijd dat we naar bed gaan, en de Schnäppchenführer toch nog weer even is bestudeerd, begint er iets te kriebelen. Want verderop in Duitsland, ja eigenlijk best wel een flink eind verder, is nog iets waar mijn hart  sneller van begint te kloppen. Ik denk zelfs dat de harten van heel veel vrouwen daar wel eens sneller van kunnen gaan kloppen. Daar is, in een heel mooie omgeving, een walhalla van schoenenwinkels en niet zomaar schoenen, maar kwaliteitsschoenen van grote merken! Om het idee daar naar toe te gaan nu acceptabel te maken, speelt het volgende mij in de kaart: in de directe omgeving is een groot schoenenmuseum en een museum bezoeken is toch echt wel een culturele aangelegenheid. Bovendien kun je in de omgeving prachtige wandelingen maken. Het ligt er maar aan hoe je het bekijkt. Beide zijn we het erover eens dat we het rijden met de camper wel heel plezierig vinden en het idee om eens in dat schoenenparadijs rond te kijken trekt, vooral mij, wel bijzonder aan. Dus, we gaan!

Conclusie

Zo zie je maar weer dat een klererondje, wanneer je je man een adviserende functie  geeft om eventueel andere dames bij te staan in de aankoop en je het geheel met een cultureel sausje overgiet, best voor beide een aangename aangelegenheid  kan zijn.

Meer informatie?
Veel moois in Duitsland is te vinden als je een merk kleding of schoenen op internet zoekt onder vermelding Fabrikverkauf. O.a. Gerry Weber, dat is te vinden in Halle Westfalen, Betty Barclay in Nussloch bij Heidelberg en Bonita in Hamminkeln.
Dikwijls worden er ook nog andere merken verkocht.

Bij schoenen is het hetzelfde verhaal. Zoek Fabrikverkauf van je favoriete merk schoenen. Veel schoenen vind je in de buurt van Hauenstein, daar is ook het schoenmuseum gevestigd, maar ook vind je b.v. Gabor schoenen in Rosenheim.