Camperblog: Camper bekeken

Bijzondere campers


 • E-camper komt eraan

  E-camper komt eraan

  Het is al lang niet meer de vraag of we wel willen: we zullen wel moeten. Uiterlijk in 2050 is het afgelopen met de verbrandingsmotor, zo heeft de EU bepaald. Maar ver voor die tijd heeft de elektrische camper de showroom en camperplaats al bereikt, voorspelt professor Maarten Steinbuch, verbonden aan de TU Eindhoven.

  Accu,e-camper,dieselmotor,elektrische camper 5 Reacties

 • Niesmann+Bischoff Clou

  Keuring: Niesmann+Bischoff Clou

  Een indrukwekkende alkoofcamper rijdt de garage binnen voor een remmentest. Hoe zal het de Niesmann+Bischoff Clou uit 1996 vergaan?

  keuring,Niesmann + Bischoff,alkoofcamper 1 Reactie

 • Alles van kunststof

  Camperbouwer Adria komt uit Slovenië. Voor de presentatie van de modellen 2018 is de redactie van Kampeerauto op uitnodiging in Novo Mesto, waar de fabriek staat.

  kunststof,adria,plastoform 1 Reactie

 • Camper Mercedes 408

  Camperportret: Mercedes 408

  Op Camping Perkolder in Zeeuws-Vlaanderen komen we Charles en Ingrid Heiszler tegen. Het stel trekt er in een voormalige bakkersbus graag op uit. "Camperen geeft ons zoveel vrijheid."

  zelfbouw,Mercedes 408,Camperportret 1 Reactie

 • Camper vijf vierkante meter

  Camperen op vijf vierkante meter

  Niet meer dan vijf vierkante meter heeft de Belgische doe-het-zelver Erik De Backer op zijn VW LT ter beschikking om een camper te bouwen. Maar hij droomt van ruimte. In 2017 hoopt hij met zijn megacamper op stap te gaan.

  mini-camper,Volkswagen LT,zelfbouw 0 Reacties

 • T-Ford als camper

  T-Ford als camper

  Als kind begon hij al met het verzamelen van modelautootjes, bij voorkeur oldtimers. Nu staat er bij Frans en Ada van Eijzeren in Bergschenhoek een opvallende camper voor de deur: een replica van een T-Ford, met het embleem van de fleur-de-lys. Een camper met een bijzonder verhaal.

  T-Ford,oldtimer 5 Reacties

 • Droomhuis als camper

  Droomhuis als camper

  In Amerika is alles groot. Ook de campers. Bij toeval stuiten we op een van de flinkste exemplaren. Als we zeggen dat we van de NKC zijn, de grootste camperclub van Europa, mogen we een ritje meerijden. We vallen van de ene verbazing in de andere.

  Amerika 1 Reactie

 • wonen in camper

  Geen huis? Dan een camper!

  Het Belgische stel Anne Tubbax en Dirk Pinxten vond het twee jaar geleden tijd worden voor een eigen stekske, ofwel een eigen woning. Het werd echter geen huis, maar een gloednieuwe camper om in te wonen.

  camper,Roller Team Garage M-camper 2 Reacties

 • 40 jaar NKC

  De NKC bestaat vandaag precies veertig jaar. Het groepje dat in 1976 bij de oprichting van de NKC betrokken was, bestond geheel uit zelfbouwers. Die wilden graag onderling contact hebben voor adviezen en hulp aan elkaar.

  NKC,40 jaar,camper 2 Reacties

 • Oldtimer camper

  Verliefd op oldtimercampers

  De familie Van Geffen uit Dongen is besmet met het oldtimervirus. Vooral de liefde voor de Hanomag-Mercedes camper is hardnekkig.

  mercedes,oldtimercamper 1 Reactie