Beter op reis

Op tal van terreinen is de samenleving aan het verduurzamen. Meer dan de helft van de camperaars maakt zich zorgen over de toekomst van het camperen. Hoe kunnen we beter op reis met z'n allen? Bekijk de tips!

Tips

Beter op reis

Op tal van terreinen is de samenleving aan het verduurzamen en dat gaat ook niet voorbij aan de wereld van de camperaar. Meer dan de helft van de camperaars maakt zich zorgen over de toekomst van het camperen. Hoe kunnen we er nu voor zorgen dat niet alleen wij maar ook de camperaars van de toekomst nog met hun favoriete kampeermiddel op pad kunnen? Kortom, hoe gaan we beter op reis? Dat is een vraag die de NKC als belangenbehartiger van de camperaar bezig houdt. De NKC wil het onderwerp onderzoeken en ter sprake brengen en een sparringpartner zijn voor de camperbranche. 

Met die visie heeft de NKC twee webinars georganiseerd waarin open wordt gesproken met uiteenlopende specialisten over het onderwerp. Op deze pagina kun je de webinars terugkijken. Op 7 oktober 2021 organiseerde de NKC in samenwerking met de Kampeer en Caravan Industrie (KCI) een congres over duurzamer kamperen, wat je hier kunt terugkijken.

Op deze pagina vind je daarnaast een overzicht van tips voor camperaars om bewust op reis te gaan en staat een overzicht van wat de NKC zelf al doet om bij te dragen aan een toekomstbestendige camperwereld. Bovendien heeft de NKC onderzoek gedaan naar duurzaamheid onder camperaars en de resultaten zijn hier onder te zien in een infographic.