Waarop moet je letten als je de camper in het buitenland stalt?

In Nederland een stalling vinden voor je camper soms een probleem. Zeker voor mensen in de grensstreek is een camperstalling in het buitenland een oplossing. Maar is dit wel verstandig? Eerste hulp bij campervragen geeft antwoord.

Dit beeld zie je in Nederland steeds vaker: volle camperstallingen.

Stallingplekken voor de camper zijn in Nederland al lange tijd schaars. Vooral in de Randstad zijn stallingen vaak volgeboekt. Wie een camper heeft of koopt en daarvoor een stalling zoekt, moet dus vaak verder van huis zoeken. Bij mensen die in de grensstreek wonen, komt het voor dat ze hierdoor in een buurland uitkomen om hun camper te stallen.

Informeer bij je verzekeraar over de stallingsvoorwaarden

Heb jij ook een camperstalling in het buitenland op het oog? Weet dan dat niet alle verzekeraars akkoord gaan met het stallen van de camper over de grens. Informeer daarom altijd bij je verzekeraar naar de voorwaarden rond het stallen in het buitenland.

Tip: met een NKC Camperverzekering kun je de camper voor maximaal zes maanden aaneengesloten in het buitenland stallen.

Camperstalling beginnen

Het kan ook heel anders: mocht de schaarste aan stallingen een motivatie zijn om zelf een camper- en caravanstalling te beginnen, dan kan de NKC je hierbij ondersteunen en vrijblijvend advies geven. Denk bijvoorbeeld aan het opstellen van het plan, het ontwerp van de inrichting en de keuze van voorzieningen.

Ook helpt de NKC je graag bij het opstellen van een kosten- en batenanalyse, de publiciteit en het in kaart brengen van een tijdpad. Eerste stap? Stuur een mail naar Projectbureau Camperplaatsen.

Heb jij ook een campervraag waar je niet uitkomt? Stel ‘m aan de NKC via mail.

Meer over
Deel artikel