Juridische Helpdesk

Heb je een juridische vraag of een juridisch conflict op campergebied? Dan kun je als NKC-lid voor juridisch advies terecht bij de NKC Juridische Helpdesk.

Heb je een rechtsbijstandsverzekering via de NKC? Dan kun je beter contact opnemen met ARAG op het nummer 033-4342342.

De NKC Juridische Helpdesk is bereikbaar van maandag tot vrijdag tussen 8.00 tot 18.00 uur.

Je kunt bellen met 033-4342986, je krijgt meestal direct een jurist aan de lijn. Wanneer je contact opneemt met de NKC Juridische Helpdesk, houd dan je NKC-lidnummer bij de hand.
Ook kan een kwestie per e-mail worden voorgelegd via: [email protected]. Vergeet in de email niet je NKC-lidnummer en telefoonnummer te vermelden! Binnen twee werkdagen volgt er een antwoord.
De NKC Juridische Helpdesk is ook bereikbaar via WhatsApp op 06-40812214.

  1. Gratis eerstelijns juridisch advies: Alle NKC-leden kunnen gebruik maken van juridisch advies bij camper gerelateerde juridische vragen en problemen. De NKC Juridische Helpdesk streeft er naar om zo veel mogelijk vragen eerstelijns op te lossen. Bij deze gratis eerstelijns service blijft je rechtsbijstandsverzekering buiten beschouwing.
  2. Gratis contractcheck: Soms is alleen telefonisch advies niet voldoende en moet een contract bekeken worden. Denk aan contracten voor aankoop, verhuur of stalling van de camper. Deze gratis service is voor NKC-leden eenmalig per contract. De NKC Juridische Helpdesk maakt een dossier aan en legt deze voor aan een ervaren advocaat. Binnen twee werkdagen volgt een advies: wat is je rechtspositie en wat kun je doen om deze te verbeteren?
  3. Rechtsbijstandsverzekering: Ben je elders verzekerd voor rechtsbijstand en zijn er na het gratis eerstelijns juridische advies vervolgstappen noodzakelijk, dan verwijst de Juridische Helpdesk jou door naar jouw verzekeringsmaatschappij.
  4. Korting op uurtarieven nĂ¡ het gratis eerstelijns advies: Moet er in jouw zaak een advocaat worden ingeschakeld, maar je hebt geen rechtsbijstandsverzekering? Dan krijgen NKC-leden een korting van 10% - 50% op het uurtarief over (een deel van) de uren van de Juridische Helpdesk-advocaat.
  5. Toegang tot vaste prijs producten: Voor niet-campergerelateerde vragen biedt de NKC Juridische Helpdesk vaste prijsproducten aan, tegen betaalbare tarieven. Bijvoorbeeld: een alimentatieberekening voor 170 euro, een ontslagcheck voor 250 euro of een briefcheck voor 79 euro. Hiermee bieden zij een betaalbare, passende en snelle oplossing voor alle juridische problemen.
  6. Onafhankelijk advies: De NKC Juridische Helpdesk is volstrekt onafhankelijk en heeft geen financieel belang bij deze bemiddeling. Indien er kosten gemaakt moeten worden krijg je vooraf een kostenopgave waarna je jouw akkoord kan geven.