Slim gefikst: Storingen Truma Combi-kachel


In veel campers wordt de Truma Combi-kachel ingebouwd. Al is deze onderhoudsvrij, er kunnen zich storingen voordoen, die met de huidige CP Plus-thermostaat ook uit te lezen zijn. Soms verschijnt er een waarschuwingssymbool op het scherm, in een ander geval wil de kachel niet aanslaan. Twee problemen, met oplossingen.

Probleem 1

Stap 1
877

Terwijl de kachel verwarmt, verschijnt een waarschuwingssymbool. Het vlammetje knippert.

Stap 2
W 18 H

Door de draaiknop naar de positie van het waarschuwingssymbool te draaien en daarna de draai-drukknop aan te tikken, verschijnt mogelijk de storingscode W 18 H op het schermpje. Deze code geeft aan dat kachel oververhit is geraakt.

Stap 3
IMG 0879

Meestal zijn er een of meerdere uitstroomopeningen afgesloten. Maak deze open en keer daarna terug naar de oorspronkelijke instelling, door de draai-drukknop aan te tikken. Nadat de uitstroomopeningen zijn vrijgemaakt, kan de warme lucht voldoende uitstromen en verdwijnt na enige tijd het waarschuwingssymbool.

Probleem 2

Stap 1
IMG 0869

De combikachel slaat niet aan en er verschijnt het waarschuwingssymbool. Selecteer dit symbool met de draai-drukknop. Na een druk op de knop verschijnt mogelijk de foutcode E 121 H. De storing wijst op een afgesloten gasleiding.

Stap 2
IMG 0886

Steek ter controle de gaspitten van het kooktoestel aan. Als deze goed branden,
lijkt er in ieder geval voldoende gas te zijn. Zet de pitten in de hoge stand, probeer dan opnieuw de kachel te starten en kijk of de hoogte van de vlam verandert. Is dat het geval, dan is er onvoldoende gasdruk om de kachel te starten.

Stap 3
IMG 0896

Controleer de voorraad gas en vervang de fles zo nodig.

Stap 4
IMG 0912

Als er voldoende gas in de fles zit, maar het bereikt kennelijk de kachel onvoldoende, is het gasfilter mogelijk vervuild. Draai het filter los en inspecteer
het.

Stap 5
IMG 0915

IMG 0917
Is het filter verstopt of vertoont de filterhouder olieachtige producten, vervang dan het filter. De kachel moet het nu weer doen.