De motor en overbrenging - Roetfilter


Inhoudsopgave - De motor en overbrenging


Roetfilter

Subsidie roetfilter

Tot 1 januari 2011 kreeg je subsidie bij aanschaf van een nieuwe dieselpersonenauto met roetfilter. Deze subsidie is gestopt, omdat roetfilters per 1 januari 2011 verplicht zijn op nieuwe dieselpersonenauto’s.

De subsidie voor het achteraf inbouwen van een roetfilter bij een bestaande personenauto of lichte bestelauto is ook met ingang van deze datum komen te vervallen. Door de RDW erkende bedrijven die in deze periode roetfilters aan konden melden zijn er niet meer. Retroroetfilters worden daarmee door de RDW niet meer op kenteken geregistreerd.

Voor het vervangen van een roetfilter is geen subsidie mogelijk, omdat dit bij het reguliere onderhoud van de auto hoort.

Wanneer een kampeerauto niet aan de eisen voor een milieuzone voldoet ben je wellicht beperkt in het gebruik. Er zijn inmiddels fabrikanten die roetfilters leveren voor oudere diesels. Met een KBA (Kraftfahrt Bundesambt) goedgekeurd roetfilter komt de camper in aanmerking voor de groene Umweltplakette die vereist is voor Duitse milieuzones.
Vooralsnog heeft een roetfilter geen invloed op toegang tot Nederlandse milieuzones.

Lees hier meer over de milieusticker in Duitsland en milieuzones in Europa.

Meer informatie over roetfilters