Accessoires - Slim gefikst: afdekklepje sluit niet


De inbouwdozen voor de CEE-stekker of watervulopening worden met een kunststof klepje afgedekt. Als de sluiting hiervan niet goed meer functioneert, kan het klepje tijdens het rijden gaan fladderen en uiteindelijk afbreken. Dit is te voorkomen met een noodreparatie, maar een meer permanente oplossing is ook mogelijk.

Algemeen Afdekklepje 

 

Stap 1A Afdekklepje Stap 1B Afdekklepje

1.
Een noodreparatie kan met klittenband gebeuren, mits het band niet te dun is. Als dat wel het geval is, dik het oppervlak dan op met tape. Maak de twee contactvlakken op de klep en de insteekdoos schoon met wasbenzine. Laat het klepje helemaal omhoog staan.

Stap 2 Afdekklepje

2.
Knip een stukje zelfklevend klittenband af van ongeveer 1,5 centimeter in het vierkant. Verwijder de beschermlaag van het deel met de haakzijde en druk dit stevig aan op beide bovenkanten van het klepje.

Stap 3 Afdekklepje

3.
Bevestig nu de luszijde van het klittenband op het deel van de insteekdoos. Druk dit gedeelte ook goed aan. Doe het klepje nu dicht om de sluiting te testen.

Stap 4A Afdekklepje Stap 4B Afdekklepje

4.
Een magneetsluiting is een wat meer permanente oplossing voor het sluiten van de afdekklepjes. Platte magneten worden gebruikt voor magneetborden. Voor deze toepassing moeten ze met een schroevendraaier uit het kunststof kapje worden gewipt. Ze sluiten in deze oplossing op stalen ringen.

Stap 5 Afdekklepje

5.
Maak voor de montage de contactvlakken en de magneten en ringen vetvrij met wasbenzine.

Stap 6A Afdekklepje Stap 6B Afdekklepje

6.
Smeer alle contactvlakken in met transparante contactlijm.

Stap 7A Afdekklepje Stap 7B Afdekklepje

7.
Druk na enige tijd indrogen de magneten en de ringen stevig op de ingesmeerde
contactvlakken.

Stap7 Afdekklepje
8.
Controleer de werking van de magneten.