Laika Kreos H 5109

Italiaanse camperbouwer Laika heeft de afgelopen twee jaar de nieuwe integraalcamper Laika Kreos H 5109 ontwikkeld. De camper wordt het nieuwste model in de premium Kreosserie, het vlaggenschip van het merk. De integraalcamper is strak vanbuiten en sfeervol vanbinnen.

Voor inspiratie hoefde het Toscaanse merk niet ver te zoeken, want in 2021 bracht Laika al de halfintegraal Kreos L 5009 op de markt. Daarvoor werkte Laika samen met het vermaarde autodesignbedrijf GFG van Giorgetto en Fabrizio Giogiaro en de Italiaanse broers ontworpen nu ook de integraalcamper.

Het exterieur oogt sportief met de grille die een honingraatdesign kreeg en vervaardigd werd uit één stuk glasvezel. De ledkoplampen hebben geïntegreerde richtingaanwijzers en een aerodynamische vorm. De dode hoek is zo klein mogelijk gehouden door het versmallen van de A-stijlen.

Riante bank

Aan de binnenkant laat de integraal veel antraciet, lichtgrijs en houtdecor zien, gecombineerd met witte en zwarte accenten. In het woongedeelte staan een grote L-vormige bank achter de bestuurdersstoel, een lange bank aan de passagierskant en een ronde tafel.

In het midden van de camper is een kleine wellnessruimte gecreëerd. De keuken heeft een ruim werkblad met drie kookpitten en een dubbele spoelbak. Een vaatwasser is optioneel en standaard is een gasoven. De koelkast heeft een inhoud van 153 liter.

De douchecabine heeft een houten design en er hangt zowel een regen- als een handdouche in. De wastafel en het toilet zijn aan de overkant te vinden. De slaapruimte bestaat uit twee bedden van 195 bij 80 centimeter, waarvan één groot bed is te maken. Het elektrisch hefbed in het woongedeelte meet 195 bij 140 centimeter.

Een vaak terugkomend materiaal in de integraal is de hoogwaardige kunststofsoort corian, die onder meer gebruikt werd bij het wastafel- en aanrechtblad. De camper heeft een verwarmingssysteem van Alde. De Laika Kreos H 5109 staat op de Fiat Ducato met een AL-KO-AMC-chassis en heeft een 180 pk-motor.

Specificaties

Merk Laika
Model Kreos H 5109
Prijs vanaf ca. € 175.000
Rijklaargewicht nog niet bekend
Toegestane max. massa 3.500 kg
Opbouwlengte 789 cm
Totale breedte 232 cm
Totale hoogte 303 cm

Meer informatie?
www.laika.it