Carthago c-tourer I/T 145 RB LE

De Duitse camperbouwer Carthago heeft de serie c-tourers flink opgeschud. De integraalcamper en een halfintegraal met compleet nieuwe plattegrond zorgen voor een frisse wind. De Carthago c-tourer I/T 145 RB LE staat naar keuze op de Fiat Ducato of de Mercedes Sprinter.

Wie kiest voor een camper op de Fiat Ducato krijgt er een met een lengte van zeven meter. De Mercedes Sprinter is achttien centimeter langer. Ze zijn beide te verkrijgen in een lichtgewichtversie die onder de 3.500 kilogram blijft en in een uitvoering van maximaal 4.500 kilogram. De afgeslankte campers realiseert Carthago door een geheel nieuwe lichtgewichtconstructie.

Beide uitvoeringen hebben achterin enkele bedden met een lengte van twee meter. Achterin is een ruime garage die plaats biedt aan bijvoorbeeld een scooter. De campers hebben een dubbele bodem waar nog meer bagage kan worden opgeborgen. De optielijst biedt onder meer de ombouw naar een tweepersoonsbed en een vaste trap, waardoor de camper al snel een stuk zwaarder wordt.

Indrukwekkend interieur
Dé blikvanger in deze lange campers is het sanitair. Van de separate douche en de toilet-wastafelcombinatie is één grote badkamer te maken, die ook als kleedkamer kan dienen. De hoekkeuken is uitgerust met een driepitskookstel en een ronde spoelbak. De koelkast van Slimtower heeft een inhoud van 133 liter en bevindt zich aan de overkant.

Het woongedeelte is uitgerust met een L-vormige bank en heeft aan de passagierskant een extra stoel. De twee nieuwe c-tourers zijn ook verkrijgbaar in de Superioruitvoering, die een moderner en lichter interieur heeft dan de klassiek uitgevoerde Carthagocampers.

De geheel vlakke achterwand van de Carthago c-tourer I/T 145 RB LE is helemaal nieuw. De achterlichten zijn erin geïntegreerd en de wand kreeg gebogen hoekstijlen. Daardoor is de camper aerodynamischer en ontstaat er meer ruimte in het interieur.

De cabine van de nieuwe Carthago-campers heeft de kleur Arctic White, maar Mercedes-rijders kunnen ook kiezen voor Obsidian Black. Standaard heeft de Fiat Ducato een 140 pk-motor die op te waarderen is tot 180 pk, voor de Mercedes Sprinter is dat respectievelijk 150 en 170 pk. Er is steeds keuze tussen een handgeschakelde zesversnellingsbak of een negentrapsautomaat.

Zowel de Fiat Ducato als de Mercedes Sprinter staan op een verlaagd AL-KO-breedspoorchassis. De versie van 3.500 kilogram is geschikt voor bestuurders met een B-rijbewijs, maar voor de zwaardere campers met meer opties is een C1-rijbewijs vereist.

Specificaties

Merk Carthago
Model c-tourers I/T 145 RB LE
Prijs nog niet bekend
Rijklaargewicht nog niet bekend
Toegestane max. massa 3.500 kg of 4.500 kg
Opbouwlengte 700 cm of 718 cm
Totale breedte 227 cm
Totale hoogte 289 cm

Indeling

Meer informatie?
www.carthago.com