Etrusco Etrusco UC 5.0 XR

De must-have in het wagenpark van een camperbouwer is tegenwoordig een urban-camper. Ook Etrusco, het Italiaanse merk dat sinds februari in Nederland te koop is, blijft niet achter. Op de Caravan Salon in Düsseldorf introduceert het merk de Etrusco UC 5.0 XR.

Details over de nieuwe urban-camper zijn nog niet bekendgemaakt. Etrusco – onderdeel van de Erwin Hymer Group – onthult die op de beurs in Duitsland. Wél laat Etrusco los dat de UC 5.0 XR op de Renault Trafic staat. Deze is 5,08 meter lang.

Boven slapen

Het lijkt erop dat de nieuwe urban-camper qua indeling gelijkenissen vertoont met andere camperbusjes, die zowel geschikt zijn voor weekendjes weg en vakanties als voor dagelijks gebruik. De UC 5.0 XR heeft een bank op een rails, inbouwkastjes en een keukenblok. In het slaaphefdak is ruimte genoeg om met twee personen te slapen. In combinatie met de bank die tot bed is om te bouwen, kunnen vier personen in de camper overnachten.

Antracietgrijs en zwart

Etrusco bouwt buscampers, smalle halfintegralen, halfintegraalcampers, integraalcampers en alkoofcampers. Al deze modellen krijgen voor modeljaar 2024 nieuwe exterieuraccenten in antracietgrijs en zwart. In het interieur blijft het merk kiezen voor licht en modern, omdat dit volgens de Italianen tijdloos is en goed in de smaak valt. De buscamper CV 600 DF 4×4 op Ford is nu aantrekkelijker gemaakt voor lange camperaars; het is nu mogelijk om het dwarsbed iets te verlengen. En ook in de T 6900 SB en de I 6900 SB is meer slaapruimte gecreëerd. Etrusco nam de plattegrond in de halfintegraal- en integraalcamper iets op de schop, waardoor er nu bedden met een lengte van twee meter in passen.

Merk Etrusco
Model UC 5.0 XR
Prijs nog niet bekend
Rijklaargewicht nog niet bekend
Toegestane max. massa 3.500 kg
Opbouwlengte 508 cm
Totale breedte 196 cm
Totale hoogte nog niet bekend

Meer informatie?

www.etrusco.com/nl