Westfalia Columbus

De buscamper Westfalia Columbus op de Fiat Ducato is opgefrist en kreeg daarbij onder meer een nieuwe keuken en andere verwarming. De vernieuwing geldt voor alle vier de indelingen van de Columbus. 

Blikvanger in de nieuwe Westfalia Columbus is de keuken. Die heeft een nieuwe strakke look gekregen. Opvallend is de koelkast van 90 liter die op de kopse kant van het blok is geplaatst en die vanaf binnen en buiten is te openen. Dat geldt ook voor de besteklade, die eveneens vanaf de buitenzijde bereikbaar is. De keuken heeft verder een spoelbak, twee kookpitten, een ladenblok en een apothekerskast met drie draadmanden.

Comfortabele temperatuur

Het verwarmingssysteem van de Westfalia Columbus kreeg tijdens de make-over extra aandacht, zodat de buscamper ook in koele omstandigheden comfortabel is. Daartoe is de Columbus nu uitgerust met een Eberspächer-dieselverwarming en warmwaterboiler. Samen met de al eerder geïntroduceerde vloerverwarming – die zelfs in de badkamer ligt – is het hierdoor altijd behaaglijk.

 

Optioneel is er nog een winterpakket verkrijgbaar met een verwarmde vuilwatertank en isolatiematten voor de voorruit en de achterdeuren. Alle functies van de buscamper, waaronder de verwarming, zijn te regelen via een centraal systeem met touchscreen. 

 

Westfalia biedt nog meer opties, zoals een bedombouw voor de voorstoelen, een panoramadak en een zonnepaneel. 

Drie lengtes en vier indelingen

De buscamper Westfalia Columbus is er in vier indelingen, waarvan de 540 D met 5,41 meter de kortste is. Daarna volgt de 600 D, die 5,99 meter lang is. Beide modellen hebben een dwarsbed. De 600 E heeft eveneens een lengte van 5,99 meter en is uitgerust met enkele bedden. Dat geldt ook voor de 640 E, die 6,36 meter lang is.

Specificaties

Merk Westfalia
Model Columbus 540 D, 600 D, 600 E, 640 E
Prijs € 78.400
Rijklaargewicht nog niet bekend
Toegestane max. massa 3.500 kg
Opbouwlengte 541 cm, 599 cm, 636 cm
Totale breedte 205 cm (540 D)
Totale hoogte 260 cm (540 D)

Meer informatie?
www.westfalia-mobil.com