Viica Viica 60 en Viica 64

Het Duitse camperverhuurbedrijf Hannes Camper, dat sinds enkele jaren ook zelf campers bouwt, komt met een nieuw merk: Viica Vans. Met vooralsnog twee buscampers, de Viica 60 en de Viica 64.

De modellen Hannes en Grote Hannes van Hannes Camper ademen de populaire ‘hotel chic’-stijl. Die trekt Hannes Camper door naar dochtermerk Viica Vans. Ook werd opnieuw de vermaarde interieurontwerper Luka Zajc uit Slovenië ingeschakeld, evenals het Sloveense premium campermerk Roberta Mobil. Samen ontwikkelden zij de twee buscampers.

Het verschil in de campers zit ’m vooral in de lengte en de bedden. De Viica 60 heeft een lengte van 5,99 meter en is uitgerust met een dwarsbed. In de 6,36 meter lange Viica 64 zijn enkele bedden te vinden. De indeling van de twee kampeerauto’s is verder vrijwel gelijk, waarbij vooral de open zichtlijn van voor naar achter opvalt.

Afvalscheidingssysteem

De Viica’s zijn van alle gemakken voorzien. De badkamer is uitgerust met een douche, een draaibare wastafel en een banktoilet. De keuken heeft op de kop een Dometic-koelkast die van binnen en van buiten te openen is. Bijzonder is ook het afvalscheidingssysteem dat in een van de keukenkasten is geïntegreerd. De zitgroep met dinettebank en draaibare cabinestoelen biedt plaats aan vier personen. Standaard zijn de Viica Vans uitgerust met onder meer een gaskachel van Dometic, USB-aansluitingen, lichtspotjes, ramen met Seitz-privacybeglazing, een Thule-luifel en een trekhaak.

De Citroën Jumper met 140 pk-motor dient als basisvoertuig. Een 165 pk-motor is tegen meerprijs verkrijgbaar. Ook is het mogelijk om in plaats van de Jumper voor een Opel Movano of Fiat Ducato te kiezen. Op de optielijst staan verder onder meer langere enkele bedden of een slaaphefdak.

Geen gerammel

Alle meubels zijn door Robeta geproduceerd, in de eigen timmerfabriek en met hoogwaardige materialen. Viica Vans spreekt van meubels van uitstekende kwaliteit met hoogwaardige scharnieren, weinig gerammel en ‘perfectie tot in het kleinste detail’. Ook zijn beide campers warm en stil dankzij de 25 millimeter dikke isolatie. Of en wanneer de Viica 60 en de Viica 64 te zien zijn in de Nederlandse showrooms, is niet bekend.

Specificaties

Merk Viica
Model Viica 60 en Viica 64
Prijs vanaf € 86.400 en 88.400
Rijklaargewicht nog niet bekend
Toegestane max. massa 3.500 kg
Opbouwlengte 599/640 cm
Totale breedte 205 cm
Totale hoogte 258 cm

Meer informatie: https://viica.de