Niesmann+Bischoff Flair 880

Vorig jaar waaide er een frisse wind door de Flair-serie van Niesmann+Bischoff: de Duitse camperbouwer gaf de camper een flinke make-over. Een jaar later wordt de Flair 800 getoond op de Caravan Salon in Düsseldorf.

Als basisvoertuig gebruikt Niesmann+Bischoff de Iveco Daily 70 C 18 met een Euro VI-E-motor. De camper is 8,87 meter lang en daarmee 40 centimeter korter dan zijn voorganger, de Flair 920. Aan de buitenkant werd de camper veel strakker: een modern en sportief ontwerp met vernieuwde ledkoplampen en getinte ramen van echt glas. Kopers hebben de keuze tussen een wit of muisgrijs exterieur.

Niesmann+Bischoff omschrijft de camper binnenin als modern, clean, tijdloos en minimalistisch, maar dat gaat niet ten koste van de gezelligheid. De open zichtlijnen zorgen daarbij voor veel ruimtegevoel. Net als in de iSmove zijn de wanden bekleed met vilt, wat voor veel sfeer zorgt én de akoestiek ten goede komt.

Rijk uitgeruste keuken en ruime badkamer
Voorin bevindt zich een face-to-face zitgroep die om te vormen is tot een dwarsbank. De enkele bedden bevinden zich achterin. Een in het plafond geïntegreerd elektrisch hefbed is optioneel. De keuken is iets korter dan in de Flair 920, maar nog steeds enorm rijk uitgerust met onder meer een afzuigkap, een vaatwasser en een magnetron. Met een aparte douchecabine en een open wastafel is de badkamer ruim. Verder heeft de Flair als enige liner gordelspanners en airbags in de cabine.

In de dubbele bodem is plaats voor alle technische installaties en tanks, waaronder een tank voor vers water van 370 liter. De camper heeft ook een opbergsysteem met uitschuifbare boxen voor bagage, zonnepanelen en een lithiumaccu van 100 Ah. De camper is ook uitgerust met alle mogelijke veiligheidssystemen.

Daarnaast heeft Niesmann+Bischoff een enorme optielijst samengesteld. Op die manier is het mogelijk om de camper op detailniveau helemaal naar eigen wens samen te stellen. Op de lijst staat bijvoorbeeld een linerpakket, dat bestaat uit een vast toilet met keramische pot, vloerverwarming en een tank van 200 liter.

Specificaties

Merk Niesmann+Bischoff
Model Flair 880
Prijs vanaf ca. € 249.000
Rijklaargewicht 5.273 kg
Toegestane max. massa 7.200 kg
Opbouwlengte 887 cm
Totale breedte 242 cm
Totale hoogte 334 cm

Meer informatie?
www.niesmannbischoff.nl